Suomen Pipliaseura

6.5.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 6.5.2024

TÄSSÄ

Itse en saa koottua hajanaista mieltäni rukoukseen. Tarvitsen apuasi Jeesus!

. . .

”Te saatte puolustajan.”


SANA

Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta. Myös te olette minun todistajiani, olettehan olleet kanssani alusta asti. Olen puhunut teille tämän, ettei uskonne koetuksissa sortuisi. Teidät erotetaan synagogasta, ja tulee sekin aika, jolloin jokainen, joka surmaa jonkun teistä, luulee toimittavansa pyhän palveluksen Jumalalle. Näin he tekevät, koska he eivät tunne Isää eivätkä minua. Olen puhunut tämän teille siksi, että kun se aika tulee, te muistaisitte minun sanoneen tämän teille. (Joh. 15: 26–16: 4a)

  • Puolustajani on Totuuden Henki. Kuuntelen Häntä ja sitä totuutta, jota hän nyt haluaa minulle paljastaa itsestäni, suhteistani tai ympäristöstäni. Löytääkö hän minusta harha- tai haavekuvia? Minkälaisia? Mitä minulle sanotaan ja mihin minua kutsutaan?
  • Totuus on maailmassa usein suhteellista ja johonkin tarkoitukseen valjastettua. Miten erotan luulon totuudesta?
  • Uskoni on kenties sortunut tai on vaarassa sortua koetuksiin. Ehkä aaltoihin vaipuvan Pietarin tavoin huudan: ”Herra, pelasta minut!” Kuuntelen sydämessäni, mitä minulle vastataan.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita”. (Joh. 8: 32)

Raamatunteksti(t)

26»Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta. 27Myös te olette minun todistajiani, olettehan olleet kanssani alusta asti.

1»Olen puhunut teille tämän, ettei uskonne koetuksissa sortuisi. 2Teidät erotetaan synagogasta, ja tulee sekin aika, jolloin jokainen, joka surmaa jonkun teistä, luulee toimittavansa pyhän palveluksen Jumalalle. 3Näin he tekevät, koska he eivät tunne Isää eivätkä minua. 4Olen puhunut tämän teille siksi, että kun se aika tulee, te muistaisitte minun sanoneen tämän teille.

Totuuden Henki

»En ole aikaisemmin puhunut teille tästä, koska olen itse ollut kanssanne.

Johannes 15:26-16:4KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä