Suomen Pipliaseura

Käyttöohjeet

Pipliaseura ylläpitää Raamattu.fi-sivustoa ja Piplia-sovellusta. Näissä palveluissa voi paitsi lukea Raamattua useista eri käännöksistä ja tehdä raamattuhakuja, myös syventää tietämystään Raamatun ajan maailmasta, sen ilmiöistä ja ihmisistä.  Palveluihin on valittu keskeiset suomenkieliset raamatunkäännökset sekä kansainvälisiä käännöksiä muun muassa englanniksi ja venäjäksi. Käyttöliittymä on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja pohjoissaameksi.

Piplia-sovellus on ladattavissa Androidille Google Play -kaupasta tai iOS:lle AppStoresta. Sovelluksen kautta on mahdollista ladata tekstit offline-käyttöön.

Osa palveluiden toiminnoista on vapaasti luettavissa, osa vaatii sisäänkirjautumisen tai tilaajalisenssin. Sisäänkirjautuminen on raamattu.fi:ssä ja Piplia-sovelluksessa ilmaista. Kirjautuneet käyttäjät voivat lukea kaikkia palveluiden raamatunkäännöksiä, viriketekstejä sekä erilaisia tausta-artikkeleita. Kirjautunut käyttäjä voi tehdä myös muistiinpanoja, tehdä korostusmerkintöjä, lukea käännöksiä rinnakkain ja vertailla hakutuloksia useiden käännösten välillä. Tilaajakäyttäjäksi voi ryhtyä hankkimalla maksullisen lisenssikoodin (25€/12 kk).

Vielä muutama hyödyllinen vinkki

  • Raamattu.fi -hakutoiminnolla ei kannata hakea raamatunkohtia lyhenteillä kuten esim. Mt. tai Matt. Jos haluat siirtyä suoraan raamatunkohtaan haun kautta, jätä piste lyhenteestä pois, esim. haku Joh 3:16 vie sinut suoraan Johanneksen evankeliumin tekstiin.
  • Lisää taustatietoja, käännöksiä ja ääniraamattuja saat tilaamalla lisenssikoodin täältä.
  • Lisenssikoodi on helpointa aktivoida verkkopalvelussa kirjautumalla sisään, menemällä asetuksiin lisäämällä koodin sille tarkoitettuun kenttään. Kun koodi on aktivoitu, kirjaudu kerran ulos ja uudelleen sisään niin näet muutoksen. Huom. Koodia ei voi aktivoida Piplia-sovelluksessa, mutta lisenssikoodi avaa kaikki sovelluksen ääniraamatut.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kehitysblogi: Näin pääset pohjoissaamenkielisen raamatunkäännöksen äärelle

Raamattu.fi ja Piplia-sovellus ovat nyt saatavilla myös saamenkielisellä käyttöliittymällä. Käyttöliittymän kieli valitaan raamattu.fi-sivun alalaidasta tai pikalinkillä https://raamattu.fi/se. Biibbal.fi-osoite tulee pian ohjaamaan suoraan pohjoissaamenkieliseen käyttöliittymään.
Pohjoissaamenkielinen raamatunkäännös löytyy raamatunkäännösvalikosta.
Mikäli käytät Piplia-sovellusta, etkä vielä näe pohjoissaamenkielistä käyttöliittymää tai raamatunkäännöstä tilin asetuksissa, poista sovellus laitteeltasi ja asenna sovellus uudelleen näistä linkeistä: GooglePlay tai AppleStore.

Lue lisää
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä