Suomen Pipliaseura

Asser

Asser oli Jaakobin ja Silpan toinen poika sekä Gadin veli. Hän oli yksi Israelin kansan esi-isistä. Hänen äitinsä oli Silpa, mutta hänet luetaan Lean lasten joukkoon. Jaakobin lapsia koskevissa kertomuksissa Asserilla ei ole erityistä roolia.

Nimi Asser

Nimi Asser tarkoittaa ”onnekasta”. Synnytettyään neljä poikaa Lea antoi orjattarensa Silpan Jaakobille jalkavaimoksi, jotta saisi lisää lapsia tämän avulla. Silpa synnytti Jaakobille kaksi poikaa: Gadin ja Asserin. Asserin syntyessä Lea sanoi: ” Miten onnellinen minä olenkaan! Nyt naiset ylistävät minua onnelliseksi”, ja niin hän antoi pojalle nimeksi ”Asser” ({1. Moos. 30:13%}).

Asserin heimo

Nimi Asser voi viitata myös Asserin heimoon, jonka kantaisä Asser oli. Se oli myös Asserin jälkeläisten asuma-alueen nimi. Tämä alue sijaitsi Israelin pohjoisosan rannikolla.

Jaakobin siunaus

Yhtenä Jaakobin kahdestatoista pojasta Asser sai Jaakobin siunauksen ennen tämän kuolemaa. Jaakob lupasi, että Asserin jälkeläiset saivat omistukseensa hedelmällisen ja herkkuja tuottavan alueen (1. Moos. 49: 20).

Tämä sisältö on tilaajakäyttäjille

Tilaajakäyttäjänä sinulle avautuu mm. lähes 1000 tausta-artikkelia sekä kaikki suomalaiset ääniraamatut.

Suomen Pipliaseurav.4.20.13
Seuraa meitä