Suomen Pipliaseura

Bilha ja Silpa

Bilha ja Silpa olivat Jaakobin jalkavaimoja. Raakel antaa oman orjattarensa Bilhan Jaakobille jalkavaimoksi, jotta tämä voisi synnyttää lapsia Raakelin puolesta. Lea tekee samoin oman orjattarensa Silpan kanssa.

Bilha

Nimen Bilha merkitystä ei tunneta. Bilha on myös paikannimi, joka esiintyy 1. Aik. 4:29.

Bilha on Raakelille kuuluva orjatar, jonka Raakel on saanut isältään Laabanilta avioituessaan Jaakobin kanssa. Koska Raakel oli pitkään lapseton, hän antoi Bilhan Jaakobille jalkavaimoksi, jotta voisi Bilhan avulla saada lapsia. Bilha synnytti kaksi poikaa Raakelin puolesta: Danin ja Naftalin (1. Moos. 30:3-7).

Silpa

Nimi Silpa voi tarkoittaa ”pieni nenä”. Nimi Silpa esiintyy ainoastaan Ensimmäisen Mooseksen kirjan kertomuksissa Jaakobista.

Silpa oli Lealle kuuluva orjatar, jonka Lea oli saanut isältään avioituessaan Jaakobin kanssa. Kun Lea oli synnyttänyt neljä poikaa, kävi selväksi, että hän ei voinut enää saada lisää lapsia. Niinpä hän antoi Silpan Jaakobille jalkavaimoksi, jotta tämä voisi synnyttää Jaakobille lisää lapsia. Silpa synnytti Lean puolesta kaksi poikaa: Gadin ja Asserin (1. Moos. 30: 9-12).

Jaakobin häpäisty vuode

Pian Raakelin kuoleman jälkeen Lean vanhin poika Ruuben makaa Bilhan kanssa (1. Moos. 35:22). Tämä lopulta maksoi Ruubenille hänen vanhimman pojan esikoisoikeutensa, koska hän saastutti oman isänsä vuoteen (1. Moos. 49:3-4).

Tämä sisältö on tilaajakäyttäjille

Tilaajakäyttäjänä sinulle avautuu mm. lähes 1000 tausta-artikkelia sekä kaikki suomalaiset ääniraamatut.

Suomen Pipliaseurav.4.20.13
Seuraa meitä