Suomen Pipliaseura

Eeva

Eeva oli nainen, jonka kanssa Aadam muodosti ensimmäisen Raamatussa mainitun pariskunnan. Kaikkien elävien ihmisten äitinä hän sai nimekseen Eeva. Eeva ja Aadam ovat Kainin, Abelin ja Seetin vanhemmat.

Nimi Eeva

Heprean kielessä nimellä Eeva on jokin kytkentä elämää tarkoittaviin sanoihin, mutta tarkempi merkitys on epäselvä. Alussa Eevalla ei ollut nimeä. Hänet oli tehty miehen, Aadamin kylkiluusta ja hän oli nimeltään ”nainen” (1. Moos. 2:23).

Käärmeen houkuttelema

Jumala sanoi Adamille, että hän ja hänen vaimonsa saavat syödä hedelmiä kaikista Eedenin paratiisin puista paitsi yhdestä, keskimmäisestä puusta. Tästä huolimatta käärme suostutteli Eevan poimimaan hedelmän juuri tuosta puusta (1. Moos. 3:1-5).

Eeva söi hedelmää ja antoi osan siitä myös Aadamille. Silloin heidän silmänsä avautuivat ja he huomasivat olevansa alasti. Niinpä he yrittivät piiloutua Jumalalta, joka kuitenkin löysi heidät. Jumala kirosi käärmeen, naisen ja miehen. Jumala halusi estää Aadamia ja Eevaa syömästä Elämän puun hedelmiä, ja niin hän lähetti heidät pois Eedenin puutarhasta.

Äiti

Kun heidät oli karkotettu Eedenin puutarhasta, Eeva tuli raskaaksi ja synnytti Aadamille pojan, Kainin. Myöhemmin he saivat myös toisen pojan, jolle antoivat nimeksi Abel.

Kain tappoi veljensä Abelin. Tämän jälkeen Aadam ja Eeva saivat vielä yhden pojan, joka sai nimen Set (1. Moos. 4:25). Eevalle Set oli poika, jonka Jumala antoi hänelle Abelin tilalle.

Tämä sisältö on tilaajakäyttäjille

Tilaajakäyttäjänä sinulle avautuu mm. lähes 1000 tausta-artikkelia sekä kaikki suomalaiset ääniraamatut.

Suomen Pipliaseurav.4.20.13
Seuraa meitä