Suomen Pipliaseura

Gad

Gad oli Jaakobin ja Silpan toinen poika ja Asserin veli. Hän oli yksi Israelin kansan kantaisistä. Hänen äitinsä oli Silpa, mutta hänet laskettiin Lean lapseksi. Kertomuksissa Jaakobin lapsista Gadilla ei ole erityistä roolia.

Nimi Gad

Nimi Gad tarkoittaa ”onni”. Synnytettyään neljä poikaa Lea antoi orjattarensa Silpan} Jaakobille jalkavaimoksi, jotta tämä voisi synnyttää lisää lapsia hänen puolestaan. Silpa synnytti Jaakobille kaksi poikaa: Gadin ja Asserin. Gadin syntyessä Lea sanoi ”Tuokoon hän onnea!” ja antoi pojalle nimen ”Gad” (1. Moos. 30:11).

Toinen Gad-niminen mies oli profeetta, joka eli kuningas Daavidin aikana (1. Sam. 22:5; 2. Sam. 24:11-19). Joissakin Raamatun käännöksissä Gad on myös onnenjumalan nimi Jes. 65:11.

Gadin heimo

Nimi Gad voi viitata Gadin heimoon, jonka kantaisä Gad oli. Mutta se on myös nimitys alueelle, jolle Gadin jälkeläiset asettuivat asumaan. Tuo maa-alue sijaitsi keskellä Israelia, Jordanjoen itäpuolella.

Jaakobin siunaus

Yhtenä Jaakobin kahdestatoista pojasta Gad sai Jaakobin siunauksen ennen tämän kuolemaa. Jaakob sanoi, että rosvojoukot ahdistavat Gadin jälkeläisiä, mutta että myös he ahdistavat rosvoja (1. Moos. 49:19).

Tämä sisältö on tilaajakäyttäjille

Tilaajakäyttäjänä sinulle avautuu mm. lähes 1000 tausta-artikkelia sekä kaikki suomalaiset ääniraamatut.

Suomen Pipliaseurav.4.20.13
Seuraa meitä