Suomen Pipliaseura

Demonit muinaisessa Lähi-Idässä

Muinaisessa Lähi-Idässä demonit olivat tärkeä osa maailmanjärjestystä. Henget ja demonit vaikuttivat ihmisten jokapäiväiseen elämään.

Alemmat jumalat

Jumalien päätöksestä riippuen henget saattoivat tuoda ihmisille hyvää onnea ja (siunausta) tai onnettomuuden ja (kirouksen).  Suojelevien ja hyvää onnea tuovien henkien lisäksi oli siis kiusanhenkiä, jotka toivat onnettomuutta, sairautta ja kuolemaa. Myös heillä oli oma paikkansa jumalallisessa järjestyksessä.

Pahat henget

Jumalallisen järjestyksen ulkopuolella vallitsi kaaos. Se oli demonien, pahojen henkien valtakunta. Ne saattoivat tunkeutua järjestyksen maailmaan ja hyökätä ihmisten kimppuun. Joskus seurauksena oli sairaus, kuten päänsärky, masennus, epilepsia, vammautuminen tai hulluus.

Pahojen henkinen karkottamiseksi ne oli ensin tunnistettava. Piti myös koota vastavoimia: jumalia tai hyviä henkiä, jotka pystyivät ajamaan pahat henget pois. Jos jumalan viha oli syynä pahojen henkien ilmestymiseen, piti kyseinen jumala lepyttää. Tämä voitiin tehdä loitsujen ja rituaalien avulla.

Tämä sisältö on tilaajakäyttäjille

Tilaajakäyttäjänä sinulle avautuu mm. lähes 1000 tausta-artikkelia sekä kaikki suomalaiset ääniraamatut.

Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä