Suomen Pipliaseura

07.04.2023

Sana

Jeesus ristiinnaulitaan

32Jeesuksen kanssa vietiin teloitettavaksi myös kaksi rikollista. 33-34Kun tultiin Pääkalloksi kutsutulle paikalle, sotilaat ristiinnaulitsivat rikolliset ja Jeesuksen. Jeesus sanoi: »Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä he tekevät.» Toinen rikollisista pantiin Jeesuksen oikealle ja toinen vasemmalle puolelle. Jeesuksen vaatteet jaettiin arpaa heittämällä.

35Kansa seisoi katselemassa. Paikalla oli myös kansan johtajia, jotka pilkkasivat Jeesusta: »Muita hän on kyllä auttanut. Jos hän tosiaan on Kristus, Jumalan valitsema hallitsija, niin nyt hän saa pelastaa itsensä.» 36Sotilaatkin pilkkasivat Jeesusta. He veivät hänelle hapanviiniä 37ja sanoivat: »Jos tosiaan olet juutalaisten kuningas, pelasta itsesi.» 38Jeesuksen pään yläpuolella oli kirjoitus: »Tämä on juutalaisten kuningas.»

39Myös toinen ristillä roikkuvista rikollisista pilkkasi Jeesusta: »Sinähän olet Kristus, vai mitä? Pelasta itsesi ja meidät!» 40Silloin toinen rikollinen moitti häntä: »Etkö pelkää edes Jumalaa, vaikka kärsit samaa rangaistusta? 41Meidän tuomiomme on sitä paitsi oikeutettu, koska me saamme, mitä olemme teoillamme ansainneet. Hän sen sijaan ei ole tehnyt mitään väärää.» 42Sitten hän sanoi: »Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.» 43Jeesus vastasi: »Minä vakuutan sinulle, että pääset jo tänään minun kanssani paratiisiin.»

Jeesuksen kuolema

44-45Oli jo keskipäivä. Silloin aurinko pimeni ja koko maailman ylle tuli pimeys, jota kesti kolme tuntia. Temppelin väliverho repesi keskeltä kahtia. 46Jeesus huusi kovalla äänellä: »Isä, jätän henkeni sinun käsiisi!» Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran.

Luuk. - Luukas 23:32-46UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.13
Seuraa meitä