Suomen Pipliaseura

12.09.2022

Sana

Jeesus parantaa upseerin orjan

1Kun Jeesus oli lopettanut puheensa kansanjoukolle, hän lähti Kapernaumiin. 2Erään sadanpäällikön orja oli kuolemaisillaan, ja hän oli isännälleen tärkeä. 3Kun sadanpäällikkö kuuli Jeesuksesta, hän lähetti juutalaisten johtajia pyytämään, että tämä tulisi parantamaan hänen orjansa. 4He tulivat Jeesuksen luokse ja vetosivat häneen: »Tekisit palveluksen ansioituneelle miehelle. 5Hän rakastaa kansaamme ja rakennutti meille synagogankin.»

6Jeesus lähti heidän mukaansa. He olivat jo lähellä sadanpäällikön taloa, kun tämä lähetti ystäviään välittämään Jeesukselle viestin: »Herra, älä suotta vaivaudu tulemaan kotiini. En ole siihen tarpeeksi arvokas. 7Siksi en myöskään rohjennut tulla sinun luoksesi. Käske vain, niin orjani paranee. 8Minä olen itse toisten käskyvallassa, ja toisaalta minulla on sotilaita alaisinani. Kun sanon sotilaalle: ’Mars’, niin hän liikkuu. Kun sanon: ’Mene’, niin hän menee. Kun sanon orjalleni: ’Tee tämä’, niin hän tekee.»

9Tämän kuullessaan Jeesus hämmästyi. Hän kääntyi sanomaan väkijoukolle, joka seurasi häntä: »Sanonpa teille, etten ole nähnyt tuollaista uskoa israelilaisillakaan.» 10Kun ystävät palasivat sadanpäällikön taloon, he näkivät orjan parantuneen.

Luuk. - Luukas 7:1-10UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä