Suomen Pipliaseura

12.7.2022 vesper

UT lukukappale

Ajattele lähimmäisesi parasta

1Meillä vahvoilla on velvollisuus sietää heikkojen puutteita. Emme saa keskittyä vain siihen, mikä on meille mieluista. 2Meidän kaikkien pitää toimia lähimmäisemme parhaaksi ja vahvistaa häntä. 3Ei Kristuskaan tehnyt sitä, mikä oli hänelle itselleen mieluista. Kirjoituksissahan sanotaan: »Sinun pilkkaajiesi sanat osuivat minuun.»

4Pyhien kirjoitusten ennustukset on kirjoitettu meille opiksi. Niistä me opimme kestävyyttä, ne rohkaisevat ja antavat toivoa. 5Kunpa Jumala, joka rohkaisee kestämään, tekisi teistä yksimielisiä Kristuksen Jeesuksen tahdon mukaisesti! 6Silloin ylistäisitte Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumalaa ja Isää yksimielisesti, kuin yhdestä suusta.

7Omistautukaa siis toisillenne, niin kuin Kristuskin Jumalan kunniaksi otti teidät omikseen. 8Onhan Kristuskin tullut palvelemaan juutalaisia täyttääkseen uskollisesti ne lupaukset, jotka Jumala antoi heidän esivanhemmilleen. 9Silti muut kansat puhkeavat ylistämään Jumalaa hänen hyvyydestään, niin kuin kirjoituksissa sanotaan:

»Siksi ylistän sinua kansojen keskellä

ja laulan sinun nimesi kunniaksi.»

10Ja edelleen:

»Riemuitkaa, kansat, yhdessä hänen kansansa kanssa!»

11Ja vielä:

»Ylistäkää Herraa, kaikki kansat!

Jokaisen kansan on ylistettävä häntä.»

12Jesaja puolestaan sanoo:

»Hän on Iisain sukua

ja nousee hallitsemaan kansoja.

Häneen kansat panevat toivonsa.»

13Kunpa Jumala, joka antaa toivon, täyttäisi teidät ilolla ja rauhalla. Kunpa saisitte uskostanne runsaasti Pyhän Hengen voimaa ja toivoa.

Room. - Kirje roomalaisille 15:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.15
Seuraa meitä