Suomen Pipliaseura

14.9.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

27Nyt olen järkyttynyt. Mitä osaisin sanoa? Rukoilisinko: ’Isä, pelasta minut tästä hetkestä’? Mutta minähän olen tullut juuri tätä hetkeä varten. 28Isä, kirkasta nimesi!»

Silloin taivaasta kuului ääni: »Minä olen sen kirkastanut ja kirkastan jälleen.» 29Paikallaolijat sanoivat äänen kuultuaan, että ukkonen oli jyrähtänyt. Toiset väittivät, että enkeli oli puhunut Jeesukselle. 30Silloin Jeesus sanoi: »Ääni ei kuulunut minun vuokseni vaan teidän vuoksenne. 31Nyt tämä maailma tuomitaan; nyt tämän maailman ruhtinas heitetään ulos. 32Ja kun minut nostetaan maan kamaralta, vedän kaikki luokseni.» 33Näin sanoessaan Jeesus viittasi siihen, miten hän kuolisi.

34Väkijoukko vastasi: »Olemme oppineet laista, että Kristus on ikuinen. Miksi sinä sanot, että Ihmisen Pojan täytyy nousta jonnekin pois? Kuka tämä Ihmisen Poika oikein on?» 35Jeesus vastasi: »Vielä hetken aikaa valo on teidän keskellänne. Kulkekaa niin kauan kuin valoa riittää, ettei pimeys saisi teitä valtaansa. Se, joka kulkee pimeässä, ei tiedä, minne menee. 36Vielä teillä on valo. Luottakaa siis siihen, jotta teistä tulisi valon lapsia.»

Tämän sanottuaan Jeesus lähti ja kätkeytyi heiltä.

Joh. - Johannes 12:27-36UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä