Suomen Pipliaseura

19.11.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus parantaa halvaantuneen

1Jeesus astui veneeseen, meni järven yli ja tuli kotikaupunkiinsa. 2Hänen luokseen tuotiin halvaantunut, joka lepäsi paareilla. Kun Jeesus näki tuojien uskon ja luottamuksen, hän sanoi halvaantuneelle: »Rohkeutta, poikani. Syntisi annetaan anteeksi.» 3Silloin oppineet sanoivat toisilleen: »Tuohan pilkkaa Jumalaa!» 4Jeesus tiesi heidän ajatuksensa ja sanoi: »Miksi haudotte pahoja ajatuksia sydämessänne? 5Kumpi on helpompaa sanoa: ’Rikkomuksesi annetaan anteeksi’ vai ’Nouse ja kävele’? 6Näytän teille, että Ihmisen Pojalla on valta antaa maan päällä syntejä anteeksi.» Sitten hän sanoi halvaantuneelle: »Nouse, ota patjasi ja mene kotiin.» 7Halvaantunut nousi ja lähti kotiinsa. 8Sen nähdessään väkijoukko pelästyi ja ylisti Jumalaa, joka oli antanut ihmisille sellaisen vallan.

Jeesus kutsuu Matteuksen

9Jeesus lähti sieltä ja kulki tulliaseman ohi. Hän näki siellä miehen, jonka nimi oli Matteus, ja sanoi hänelle: »Seuraa minua.» Matteus nousi ja lähti seuraamaan Jeesusta.

10Kun Jeesus oli syömässä, taloon tuli paljon tullimiehiä ja syntisiä. He söivät yhdessä Jeesuksen ja hänen oppilaidensa kanssa. 11Kun fariseukset näkivät sen, he sanoivat oppilaille: »Miksi opettajanne syö tulliaseman välistävetäjien ja syntisten kanssa?» 12Jeesus kuuli tämän ja sanoi: »Eivät terveet lääkäriä tarvitse vaan sairaat. 13Menkää ottamaan selvää, mitä tarkoittaa: ’Myötätuntoa minä tahdon, en uhreja.’ En minä ole tullut kutsumaan syyttömiä vaan syntisiä.»

Häävieraat eivät paastoa

14Sitten Johannes Kastajan oppilaat tulivat kysymään Jeesukselta: »Miksi sinun oppilaasi eivät paastoa, vaikka se on tärkeää meille ja fariseuksille?» 15»Eiväthän häävieraat voi surra silloin, kun sulhanen on vielä heidän kanssaan», Jeesus vastasi. »Tulee vielä sekin aika, kun sulhanen on poissa. Silloin he paastoavat niin kuin muutkin. 16Ei kukaan paikkaa vanhaa vaatetta kankaalla, joka ei ole vielä kutistunut. Kutistuessaan paikkakangas repisi vaatteeseen uuden, entistä pahemman reiän. 17Eikä uutta viiniä lasketa vanhoihin säilytyspusseihin, koska vanhat pussit eivät kestä sen käymistä. Nahka repeää, ja viini valuu hukkaan. Uusi viini lasketaan uusiin pusseihin, ja molemmat säilyvät.»

Matt. - Matteus 9:1-17UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.13.12
Seuraa meitä