Suomen Pipliaseura

21.1.2023 laudes

UT lukukappale

Paavalin oikeudet apostolina

1Enkö minä ole vapaa ihminen? Enkö ole apostoli? Enkö ole nähnyt Jeesusta, meidän Herraamme? Ettekö te ole tulos siitä työstä, jota teen Herralle? 2Teille olen apostoli, vaikka muut eivät minua sellaisena pitäisikään. Tehän olette sinetti, joka vahvistaa, että olen Herran apostoli.

3Tällaisen puolustuspuheen pidän niille, jotka tutkivat minua: 4Eikö meillä muka ole oikeutta syödä ja juoda? 5Eikö meillä ole oikeutta pitää uskovaa naista vaimonamme ja matkaseuranamme, niin kuin tekevät muut apostolit, Herran veljet ja itse Keefas eli Pietari? 6Minä ja Barnabasko muka olemme ainoat, joiden on tehtävä työtä elääkseen? 7Kukapa palvelisi sotilaana omalla kustannuksellaan? Kuka istuttaisi viinitarhan, jos ei nauttisi sen satoa? Kuka paimentaisi karjaa juomatta sen maitoa?

8En minä tässä vain toista ihmisten ajatuksia. Eikö laissakin sanota näin? 9Mooseksen laissahan sanotaan: »Älä sido työtä tekevän härän turpaa.» Häristäkö Jumala muka on kiinnostunut? 10Varmaan hän on tarkoittanut meitä sanoessaan näin. Meidän vuoksemme on kirjoitettu, että peltoa muokataan ja sato korjataan elatuksen toivossa. 11Me olemme kylväneet teihin hengellisyyden siementä, joten ei varmaan ole liikaa, jos korjaamme teiltä aineellista satoa. 12Jos muilla on oikeus saada teiltä osuutensa, eikö vielä ennemmin meillä? Emme me silti ole käyttäneet tätä oikeutta hyväksemme. Kestämme kaiken, jotta emme olisi esteenä Kristuksen ilosanomalle.

13Ettekö tiedä, että pyhien asioiden parissa työskentelevät saavat ruokansa temppelistä? Ettekö tiedä, että alttarin luona palvelevat saavat osuutensa alttarille tuoduista uhreista? 14Niinpä Herra antoi myös ilosanoman julistajille luvan hankkia toimeentulonsa ilosanomasta.

1. Kor. - 1. kirje korinttilaisille 9:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.1
Seuraa meitä