Suomen Pipliaseura

30.7.2022 vesper

UT lukukappale

Paavalin hengellinen sotaretki

1Nyt minä, Paavali, vetoan Kristuksen kärsivällisyyteen ja hyvyyteen kehottaessani teitä. Olenhan minäkin teidän luonanne nöyrä, vaikka välimatkan päästä kirjoitankin teille rohkeasti. 2Toivon, ettei minun teidän luonanne tarvitse käyttää rohkeuttani. Aion näet nousta vastustamaan eräitä, joiden mielestä meitä ajavat vain maalliset tarpeet. 3Me elämme kyllä tässä maailmassa, mutta emme sodi tämän maailman säännöillä. 4Meidän sotaretkellämme aseet eivät ole tavallisia, vaan ne tuhoavat linnoituksia Jumalan voimalla. Ne tekevät tyhjäksi järjen laskelmat 5ja kaiken, mikä nousee ylimielisenä vastustamaan Jumalan tuntemista. Ne auttavat vangitsemaan kaikki ajatukset ja alistamaan ne Kristukselle. 6Ne ovat valmiina rankaisemaan kaikesta tottelemattomuudesta, kun te olette ensin alkaneet totella täydellisesti.

Paavali puolustaa vallankäyttöään

7Hyväksykää tosiasiat. Jos joku uskoo olevansa Kristuksen oma, hänen pitää ottaa huomioon, että niin olemme mekin. 8Herra on antanut meille valtaa, mutta sen tarkoitus on kehittää teitä eikä tuottaa teille vahinkoa. Vaikka ylpeilisin siitä enemmänkin, en joudu häpeään. 9Muutenhan näyttäisi siltä, että minä vain pelottelen teitä kirjeilläni. 10Jotkut sanovat, että »kirjeissään hän kyllä mahtailee ja puhuu kovia, mutta kasvotusten hän esiintyy epävarmasti ja hänen puheensa ovat mitäänsanomattomia». 11Heidän on syytä pitää mielessä, että sinne tultuamme me toimimme juuri niin kuin poissa ollessani olen kertonut kirjeissäni.

Paavalin toiminnan rajat

12Me emme uskalla samastua tai edes verrata itseämme eräisiin, jotka pitävät ääntä itsestään. He ovat typeriä mittaillessaan ja peilaillessaan vain itseään. 13Me emme ylpeile rajattomasti vaan Jumalan säätämissä rajoissa, joiden sisään tekin mahdutte. 14Emme kurkottele liian kauas, ikään kuin emme yltäisi teihin. Juuri mehän toimme ensimmäisinä Kristuksen ilosanoman teille saakka. 15Emme ylpeile tolkuttomasti emmekä toisten työn tuloksista. Sen sijaan toivomme, että uskonne kasvaessa voimme laajentaa toimialuettamme entisestään 16ja julistaa ilosanomaa vielä teitäkin kauempana asuville. Toisten alueelle emme kuitenkaan aio mennä ylpeilemään toisten tekemästä työstä.

17»Ylpeilijän on ylpeiltävä Herrasta.»

18Luotettava on se, jota Herra suosittelee, ei se, joka suosittelee itseään.

2. Kor. - 2. kirje korinttilaisille 10:1-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.13
Seuraa meitä