Suomen Pipliaseura

8.6.2021 laudesin tekstit

UT lukukappale

7Mitä meidän siis pitäisi sanoa? Onko laki syntiä? Ei tietenkään! Tiesin kuitenkin synnistä vain lain vuoksi. Olin perillä himosta vain siksi, että laki kielsi himoitsemasta. 8Synti käytti kieltoa lähtökohtanaan, ja minussa heräsivät kaikenlaiset himot. Ilman lakia synti on kuin kuollut. 9Ennenhän minä elin ilman lakia, mutta sitten kielto tuli ja herätti synnin eloon. 10Minä sen sijaan kuolin. Kiellon piti taata minun elämäni, mutta se olikin kuolemaksi. 11Kun synti oli saanut minusta otteen, se eksytti ja tappoi minut kiellon avulla.

12Laki on silti pyhä, ja kielto on pyhä, oikeudenmukainen ja hyvä. 13Oliko siis hyvä asia minulle kuolemaksi? Ei tietenkään! Synti se oli, joka hyvän avulla aiheutti minun kuolemani. Näin synti paljastui synniksi, ja kielto teki siitä vielä paljon pahemman.

Sisäinen taistelu

14Mehän tiedämme, että laki on hengellinen. Minä sen sijaan olen ruumiillinen, synnin orjaksi myyty. 15En ymmärrä sitä, mitä saan aikaan. En näet tee sitä, mitä tahdon, vaan sitä, mitä vihaan. 16Ja jos kerran teen sitä, mitä en tahdo, minä oikeastaan myönnän, että laki on hyvä. 17Siispä en enää tee itse sitä, minkä teen. Sen tekee minussa asuva synti. 18Tiedänhän, ettei minussa ruumiillisena ihmisenä ole mitään hyvää. Tahtoa minussa kyllä on, mutta en saa tehtyä oikein. 19En tee sitä hyvää, mitä tahtoisin. Sen sijaan teen sitä pahaa, mitä en tahdo. 20Mutta jos teen sitä, mitä en tahdo, en enää tee sitä itse. Sen tekee minussa asuva synti.

21Huomaan siis lainalaisuuden: paha on läsnä minussa, vaikka tahdon tehdä hyvää. 22Iloitsen kyllä sisimmässäni Jumalan laista, 23mutta huomaan, että ruumiissani vaikuttaa toinen laki. Tämä laki taistelee mielessäni olevaa lakia vastaan ja ottaa minut vangiksi ruumiissani vaikuttavan synnin avulla. 24Voi minua surkeaa ihmistä! Kuka pelastaisi minut tästä kuolevasta ruumiista? 25Jumalalle kiitos Herrastamme Jeesuksesta Kristuksesta! Niinpä minä ruumiillani tottelen synnin lakia, mutta mieleni tottelee Jumalan lakia.

Room. - Kirje roomalaisille 7:7-25UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä