Suomen Pipliaseura

22.12.2022 laudes

UT lukukappale

Herra tulee varmasti

1Rakkaat ystävät, tämä on jo toinen kirjeeni teille. Olen herätellyt ja muistuttanut teitä pitämään vilpittömässä mielessänne 2pyhien profeettojen ennustukset ja apostoleilta saamanne Herran ja Pelastajan käskyn.

3Erityisesti teidän on syytä tietää, että viimeisinä päivinä tulee ivallisia pilkkaajia, jotka ovat omien himojensa vietävinä. 4He sanovat: »Hänhän lupasi tulla. Missä hän siis on? Vanhempamme ovat nukkuneet pois, ja kaikki on samoin kuin on ollut maailman luomisesta saakka.» 5He jättävät tahallaan huomiotta sen, että jo aikojen alussa olivat olemassa taivaat ja maa. Jumala kokosi ne vedestä pelkän sanansa voimalla. 6Sanan voimalla vedenpaisumus myös aikoinaan tuhosi maailman. 7Sama sana kuitenkin suojelee nykyisiä taivaita ja nykyistä maata. Niitä säilytetään tuomiopäivän tulta ja jumalattomien tuhoa varten.

8Älkää te, rakkaat ystävät, jättäkö huomiotta sitä, että Herran luona yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä. 9Ei Herra hidastele täyttäessään lupaustaan, vaikka jotkut ajattelevatkin niin. Hän on vain kärsivällinen teitä kohtaan. Hän ei tahdo kenenkään tuhoutuvan vaan toivoo, että kaikki muuttaisivat elämänsä suunnan.

10Herran päivä tulee kuin varas. Silloin taivaat katoavat rytisten ja alkuaineet palavat ja hajoavat. Maa paljastuu samoin kuin kaikki, mitä maan päällä on tehty. 11Koska kaikki näin hajoaa, miten pyhästi ja Jumalan mielen mukaisesti teidän onkaan elettävä! 12Tehän odotatte Jumalan päivää ja edistätte sen tuloa. Silloin taivaat palavat ja hajoavat ja alkuaineet sulavat kuumuudessa. 13Me odotamme kuitenkin uusia taivaita ja uutta maata, jotka Jumala on luvannut ja joissa oikeudenmukaisuus asuu.

Loppukehotukset

14Tarttukaa siis toimeen tätä kaikkea odottaessanne, rakkaat ystävät, jotta Jumala kerran toteaisi teidät puhtaiksi ja virheettömiksi ja teillä olisi rauha. 15Teidän pelastuksenne on se, että Herramme on kärsivällinen. Näinhän myös rakas veljemme Paavali teille kirjoitti sen viisauden mukaisesti, joka hänelle on annettu. 16Näistä samoista asioista hän puhuu kaikissa kirjeissään. Niissä on joitain vaikeatajuisia kohtia, joita oppimattomat ja epävakaat ihmiset sitten vääristelevät. Niin he tekevät muillekin vastaaville kirjoituksille, ja se koituu heidän tuhokseen.

17Rakkaat ystävät, te tiedätte tämän kaiken etukäteen. Pitäkää siis varanne älkääkä antako jumalattomien eksyttää itseänne. Älkää kadottako tukevaa pohjaa jalkojenne alta. 18Kasvakaa Herramme ja Pelastajamme Jeesuksen Kristuksen hyvyydessä ja oppikaa tuntemaan hänet yhä syvemmin. Kunnia hänelle nyt ja ikuisuuden päivään asti. Aamen.

2. Piet. - 2. Pietarin kirje 3:1-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä