Suomen Pipliaseura

23.12.2022 laudes

UT lukukappale

Tervehdys

1Vanhimman arvovallalla minä kirjoitan valitulle äidille ja hänen lapsilleen. Minä todella rakastan teitä, ja niin rakastavat kaikki muutkin, jotka ovat oppineet tuntemaan totuuden. 2Rakastan teitä sen totuuden vuoksi, joka pysyy meissä ja on kanssamme ikuisesti. 3Isän Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen, Isän Pojan, hyvyyttä, lempeyttä ja rauhaa kaikille meille totuudessa ja rakkaudessa eläville.

Totuus ja rakkaus

4Ilahduin suuresti huomatessani, että osa lapsistasi elää totuudessa Isältä saamamme käskyn mukaan. 5Nyt esitänkin pyynnön sinulle, äiti. Tämä ei ole mikään uusi käsky vaan se sama, joka meillä on ollut alusta asti: rakastetaan toisiamme.

6Rakkautta on se, että elämme Isän käskyjen mukaan. Tämän käskyn te kuulitte heti aluksi, ja sen mukaisesti teidän myös pitää elää.

Varoitus eksyttäjistä

7Maailmassa on liikkeellä monia eksyttäjiä, jotka eivät tunnusta Jeesuksen Kristuksen tulleen oikeaksi ihmiseksi. Tällainen eksyttäjä on antikristus. 8Katsokaakin, ettette tuhoa sitä, minkä me olemme saaneet aikaan, jotta saisitte siitä täyden palkan.

9Jumalaa ei ole kenelläkään, joka ei pysy Kristuksen opetuksessa vaan pyrkii kehittämään sitä eteenpäin. Sen sijaan sillä, joka tässä opetuksessa pysyy, on sekä Isä että Poika. 10Jos joku tulee luoksenne opettamaan teille jotain muuta, älkää ottako häntä kotiinne älkääkä edes tervehtikö häntä. 11Se, joka tervehtii lämpimästi tuollaista, osallistuu hänen pahoihin tekoihinsa.

Lopputervehdys

12Minulla olisi teille paljonkin kirjoitettavaa, mutta en tahdo esittää sitä papyruksella ja musteella. Toivon, että pääsen tulemaan luoksenne ja voin puhua kanssanne kasvotusten. Silloin ilomme on täydellinen.

13Valitun sisaresi lapset lähettävät sinulle terveisiä.

2. Joh. - 2. Johanneksen kirje 1:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.20
Seuraa meitä