Suomen Pipliaseura

1.1.2024 Uudenvuodenpäivä - Jeesuksen nimessä

Kuuntele "Tässä olen -harjoitus 01.01.2024.


TÄSSÄ

Jumala, sinun olemassaolosi läpäisee kaiken. Ei ole paikkaa, jossa et olisi. Anna minun tulla tietoiseksi läsnäolostasi tässä arkeni keskellä.

. . .

Sinä sanot minulle: ”Anna minun nähdä kasvosi, anna minun kuulla äänesi” (Laul.l. 2: 14). Sinä olet tässä. Minä olen tässä. Anna minunkin kuulla sinun äänesi.

SANA

Kun Jeesus kuuli, että Johannes oli vangittu, hän vetäytyi Galileaan. Jätettyään Nasaretin hän asettui Kapernaumiin, joka on järven rannalla Sebulonin ja Naftalin heimojen alueella. Näin toteutui profeetta Jesajan sana:

”Sebulonin maa ja Naftalin maa,
Merentie, Jordanin takainen maa
ja muukalaisten Galilea –
pimeydessä kyhjöttävä kansa
näki suuren valon.
Kuoleman varjon maassa asuville
valkeni päivä.”
(Matt. 4: 12–16)

  • Kun Jeesus sai kuulla Johannes Kastajan vangitsemisesta, hän vetäytyi Galileaan. Mitä tuumin: pelkäsikö hän, suriko, ajatteliko mahdollisesi omaa tulevaisuuttaan, valmistautuiko omaan tehtäväänsä uudella tavalla?
  • Kapernaumin lävitse kulki muinainen kauppatie Via Maris, Merentie, joka yhdisti Egyptin Arabian provinssiin yhdessä Kuninkaan valtatien eli Via Traiana Novan kanssa. Kapernaumin kantaväestö oli tavallisia kansanihmisiä, kalastajia, maanviljelijöitä ja käsityöläisiä, joilla kaupungin aseman tähden oli kosketuskohtia kansainvälisiin virtauksiin kauppareitin takia. Mihin ja millaisen elämänpiirin keskelle minä tarvitsen Jeesuksen tuomaa valoa?
  • ”Kuoleman varjon maassa asuville valkeni päivä.” Missä varjossa minä nyt istun? Mitä valoa kaipaan? Missä se jo näkyy?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Pyydän, että huomaan, missä sinä, Jumala, olet tänään läsnä, missä puutut peliin ja missä valaiset ymmärrystäni.

Raamatunteksti(t)

Jeesus siirtyy Galileaan

12Kun Jeesus sai kuulla, että Johannes oli vangittu, hän siirtyi Galileaan. 13Nasaretiin hän ei enää jäänyt, vaan hän asettui Kapernaumiin, joka on järven rannalla Sebulonin ja Naftalin heimojen alueella. 14Näin tapahtui, jotta toteutuisi profeetta Jesajan sana:

15– Sebulonin maa ja Naftalin maa,

Meren tie, Jordanin takainen maa

ja muukalaisten Galilea –

16kansa, joka asui pimeydessä,

näki suuren valon.

Niille, jotka asuivat kuoleman varjon maassa,

loisti kirkkaus.

Matteus 4:12-16KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä