Suomen Pipliaseura

10.6.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 10.6.2024

TÄSSÄ

Katselen elämääni. Mitä minulle on äskettäin tapahtunut? Millaisissa nousuissa ja laskuissa olen ollut mukana? Missä voisin nähdä sinun kätesi jäljen?

. . .

Sulata, Jumala, edes vähän, minussa asuvaa kovuutta ja katkeruutta.


SANA

”Olette kuulleet sanottavan: ’Silmä silmästä, hammas hampaasta.’ Mutta minä sanon teille: Älkää vastustako pahaa. Jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle vasenkin. Jos joku aikoo haastaa sinut oikeuteen saadakseen paitasi, anna hänelle päällysvaatteesikin. Jos joku määrää sinut kulkemaan kanssaan kilometrin, kulje kaksi. Anna pyytävälle, äläkä käännä selkääsi sille, joka tahtoo lainata sinulta.” (Matt. 5: 38–42)

  • Millaisiin elämäntilanteisiin ja ihmissuhteisiin Jeesuksen ohje toisen posken kääntämisestä soveltuu, mihin se ei sovellu?
  • Millaisia kokemuksia minulla on siitä, että olen antanut pyytävälle? Mitä olen niiden kautta oppinut?
  • Millaisia kokemuksia minulla on siitä, että joku ei ole kääntänyt selkäänsä, vaan on antanut tai lainannut minulle, kun olen pyytänyt?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Mihin sinä, Jumala, kutsut minua tänään?

Raamatunteksti(t)

Rakastakaa vihamiehiänne

38»Teille on opetettu: ’Silmä silmästä, hammas hampaasta.’ 39Mutta minä sanon teille: älkää tehkö pahalle vastarintaa. Jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle vasenkin. 40Jos joku yrittää oikeutta käymällä viedä sinulta paidan, anna hänelle viittasikin. 41Jos joku vaatii sinut mukaansa virstan matkalle, kulje hänen kanssaan kaksi. 42Anna sille, joka sinulta pyytää, äläkä käännä selkääsi sille, joka haluaa lainata sinulta.

Matteus 5:38-42KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä