Suomen Pipliaseura

9.6.2024 3. sunnuntai helluntaista

Kuuntele Tässä olen harjoitus 9.6.2024

TÄSSÄ

Sinä, Jumala, et ole kääntänyt selkääsi maailmalle, vaan katsot aina ja alati maailman puoleen.

. . .

Kiitos kun näet minut tässä edessäsi.


SANA

Kun Jeesus kulki seurueineen tietä pitkin, eräs mies tuli sanomaan hänelle: "Minä seuraan sinua, minne ikinä menetkin." Jeesus vastasi: “Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole paikkaa, johon painaa päänsä."

Eräälle toiselle Jeesus sanoi: “Seuraa minua!” Tämä vastasi: "Herra, anna minun käydä ensin hautaamassa isäni." Jeesus sanoi: "Jätä kuolleet hautaamaan kuolleensa ja lähde julistamaan Jumalan valtakuntaa."

Vielä eräs toinen sanoi Jeesukselle: “Seuraan kyllä sinua, Herra, mutta anna minun ensin hyvästellä perheeni.” Jeesus kuitenkin vastasi: “Se, joka auratessaan katsoo taakseen, ei ole sopiva Jumalan valtakuntaan.” (Luuk. 9: 57–62)

  • Liityn tietä pitkin kulkevaan seurueeseen. Millainen tunnelma joukossa vallitsee? Mistä ihmiset puhuvat keskenään? Mistä löydän itselleni hyvältä tuntuvan paikan? Onko paikkani lähellä Jeesusta vai kauempana? Mitä paikkani kertoo minusta ja minun suhteestani Jeesukseen?
  • Mitä Jeesus tarkoittaa sanoessaan: ”Ketuilla on luolansa…..”? Onhan hänellä koti Kapernaumissa (Matt. 9: 27).
  • Nyt Jeesus huomaa minut ja kääntyen puoleeni sanoo: ”Seuraa minua!” Mihin hän minua tällöin kutsuu? Mitä vastaan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kiitos kun olet kiinnostunut minusta ja haluat olla kanssani. Kiitos, että voin omalla tavallani olla mukana siinä joukossa, joka seuraa sinua.

Raamatunteksti(t)

Seuraa minua!

57Kun he tekivät taivalta, muuan mies sanoi Jeesukselle: »Minä seuraan sinua, minne ikinä menetkin.» 58Jeesus sanoi hänelle: »Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole, mihin päänsä kallistaisi.»

59Eräälle toiselle Jeesus sanoi: »Seuraa minua!» Tämä vastasi: »Herra, anna minun ensin käydä hautaamassa isäni.» 60Mutta Jeesus sanoi hänelle: »Anna kuolleiden haudata kuolleensa. Lähde sinä julistamaan Jumalan valtakuntaa.»

61Vielä eräs toinen sanoi: »Herra, minä seuraan sinua, mutta anna minun ensin käydä hyvästelemässä kotiväkeni.» 62Hänelle Jeesus vastasi: »Joka tarttuu auraan ja katsoo taakseen, ei ole sopiva Jumalan valtakuntaan.»

Luukas 9:57-62KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä