Suomen Pipliaseura

10.7.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 10.7.2024

TÄSSÄ

Minä toimin ja häärään, jotta asiat olisivat tavalla, jolla haluan niiden olevan.

. . .

Sinulla on toinen järjestys, anna minun olla osa siinä.


SANA

Sitten Jeesus sanoi: "Ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, koska kätkit nämä asiat viisailta ja järkeviltä ja paljastit ne lapsenmielisille. Kyllä, niin sinä halusit sen olevan, Isä.

Isäni on antanut kaiken minun haltuuni. Vain isä tuntee poikansa. Isää taas eivät tunne muut kuin poika ja ne, joille poika hänestä kertoo. (Matt. 11: 25–27)

Miten minun elämässäni ja uskossani ilmenee se, että yhtäältä Jumala on kätkenyt asioita viisailta ja järkeviltä, toisaalta paljastanut niitä lapsenmielisille? Olenko minä yksi lapsenmielisistä?

Millainen ilme Jeesuksen kasvoilla on, millainen on hänen äänensävynsä, kun hän sanoo: ”Isäni on antanut kaiken minun haltuuni”?

Mitä ja miten poika on kertonut minulle Isästä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella.” (Jes. 55: 8-9)

Raamatunteksti(t)

Jumalan salaisuuden tunteminen

25Tuohon aikaan Jeesus kerran puhkesi puhumaan ja sanoi:

»Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä että olet salannut tämän viisailta ja oppineilta mutta ilmoittanut sen lapsenmielisille. 26Näin sinä, Isä, olet hyväksi nähnyt.

27»Kaiken on Isäni antanut minun haltuuni. Poikaa ei tunne kukaan muu kuin Isä eikä Isää kukaan muu kuin Poika ja se, jolle Poika tahtoo hänet ilmoittaa.

Matteus 11:25-27KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä