Suomen Pipliaseura

14.2.2024 Tuhkakeskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 14.2.2024

TÄSSÄ

Olen ehtinyt kerätä täällä maan päällä itselleni kaikenlaista. Missähän sydämeni on?

. . .

”Tutki minut, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle.” (Ps. 139: 23–24)

SANA

Kun paastoatte, älkää näyttäkö surkeaa naamaa niin kuin teeskentelijät. He ottavat synkän ilmeen, jotta kaikki huomaisivat, miten loistavasti he paastoavat. Minä vakuutan teille, että se on heidän ainoa palkkionsa. Kun sinä paastoat, voitele pääsi ja pese kasvosi. Silloin paastoasi eivät huomaa ihmiset vaan Isäsi, joka on salassa. Isäsi näkee myös salatut teot ja palkitsee sinut."

”Älkää kerätkö itsellenne aarteita tänne maan päälle. Täällä koit ja muut hyönteiset tekevät tuhojaan ja varkaat murtautuvat varastamaan. Kerätkää siis itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä koit ja muut sellaiset eivät turmele niitä, eivätkä murtovarkaat vie niitä. Sydämesi on siellä, missä aarteesikin on.” (Matt. 6: 16–21)

  • ”Kun paastoatte!” Paastoanko minä? Mitä paasto minulle merkitsee? Millaisen pyynnön Jumalalle ajatukseni minussa synnyttävät?
  • Mihin sydämeni, olemukseni keskus on kiinnittynyt? Pyydän, että en teeskentelisi nyt. Pyydän, että salassa olevakin paljastuisi.
  • Pyydän, että voisin jättää sen, mikä minua väärällä tavalla sitoo. Pyydän, että saisin kerätä todellisia aarteita tällä paastonmatkalla.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Anna minun muistaa: sydämeni on siellä, missä aarteenikin on!

Raamatunteksti(t)

16»Kun paastoatte, älkää olko synkän näköisiä niin kuin tekopyhät. He muuttavat muotonsa surkeaksi, jotta kaikki varmasti huomaisivat heidän paastoavan. Totisesti: he ovat jo palkkansa saaneet. 17Kun sinä paastoat, voitele hiuksesi ja pese kasvosi. 18Silloin sinun paastoasi eivät näe ihmiset, vaan Isäsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut.

Jumala ja mammona

19»Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. 20Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. 21Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.

Matteus 6:16-21KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä