Suomen Pipliaseura

13.2.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 13.2.2024

TÄSSÄ

Minun mieleni lukkiutuu usein siihen, mitä puuttuu.

. . .

Jeesus, huomaa minut silloin!


SANA

Oppilaat olivat unohtaneet ottaa mukaan leipää. Veneessä oli vain yksi leipä. Jeesus varoitti oppilaita: ”Olkaa tarkkana ja varokaa fariseusten ja Herodeksen leipäjuurta.” Oppilaat kuitenkin vain puhuivat siitä, ettei heillä ollut leipää. Jeesus huomasi tämän ja sanoi: ”Miksi te murehditte leivästä? Ettekö vieläkään ymmärrä, ettekö käsitä? Onko mielenne noin lukkiutunut?

Ettekö näe, vaikka teillä on silmät? Ettekö kuule, vaikka teillä on korvat? Ja ettekö muista: kun jaoin ne viisi leipää viidelletuhannelle, kuinka monta korillista keräsitte palasia?” He vastasivat: ”Kaksitoista.” ”Entä silloin, kun jaoin ne seitsemän leipää neljälletuhannelle ihmiselle?” Oppilaat vastasivat: ”Seitsemän korillista.” Silloin Jeesus sanoi: ”Ettekö te vieläkään ymmärrä?” (Mark. 8: 14–21)

  • Oppilaat olivat huolissaan ruumiin ruoasta, Jeesus sielun ravinnosta. Keskustelun osapuolet tuntuvat puhuvan toistensa ohi. Mitä minussa herää, kun seuraan tapahtumia veneessä?
  • Tiedän, että leipää on veneessä liian vähän. Muistan, kun minua muistutetaan, ettei se aiemminkaan ole ollut ongelma. Ongelma on toisaalla, vääränlaisessa leipäjuuressa, puutteen sijasta korvikkeessa. Mitä se on minun elämässäni, millä koetan tyhjyyttäni täyttää?
  • Minulla ei ole juuri mitään, tuskin ollenkaan. Mitä minulle merkitse, että surkea tilani huomataan? Mitä Jeesus minulle, puutteenalaiselle, sanoo?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Minä olen elämän leipä. Se, joka tulee minun luokseni, ei takuulla jää nälkäiseksi. ” (Joh. 6: 35)

Raamatunteksti(t)

Jeesus nuhtelee opetuslapsia ymmärtämättömyydestä

14Opetuslapset olivat unohtaneet varata leipää mukaansa. Heillä oli veneessä yksi ainoa leipä. 15Jeesus puhui heille vakavasti: »Olkaa varuillanne. Varokaa fariseusten ja Herodeksen hapatetta.» 16Mutta he vain puhelivat keskenään siitä, ettei heillä ollut leipää. 17Jeesus huomasi sen ja sanoi: »Miksi te puhutte siitä, ettei teillä ole leipää? Ettekö vieläkään ymmärrä, ettekö käsitä? Onko teidän sydämenne paatunut? 18Onhan teillä silmät, ettekö te näe? Onhan teillä korvat, ettekö kuule? Ja ettekö muista: 19kun jaoin ne viisi leipää viidelletuhannelle ihmiselle, kuinka monta täyttä korillista te keräsitte palasia?» »Kaksitoista», he vastasivat. 20»Entä kun jaoin ne seitsemän leipää neljälletuhannelle? Kuinka monta koria te silloin keräsitte täyteen palasia?» He vastasivat: »Seitsemän.» 21Jeesus sanoi heille: »Ettekö te vieläkään käsitä?»

Markus 8:14-21KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä