Suomen Pipliaseura

14.7.2024 Kirkastussunnuntai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 14.7.2024

TÄSSÄ

Jeesus, sinä olet sama tänään, eilen ja ikuisesti (Hepr. 13: 8). Olet aina läsnä, ikuisuus on tässä. Olet turvani, et vain nyt, vaan aina. Minne voisin mennä, jossa et olisi (Ps. 139: 7).

. . .

Mikä minä olen, että olet minusta kiinnostunut. Kuitenkin kutsut minua ja puhut minulle.


SANA

Noin kahdeksan päivää sen jälkeen, kun Jeesus oli pitänyt tämän puheen, hän nousi vuorelle rukoilemaan. Hän otti mukaansa Pietarin, Johanneksen ja Jaakobin. Kun hän rukoili, hänen kasvonsa muuttuivat ja hänen vaatteistaan tuli säteilevän valkoiset. Yhtäkkiä hänen kanssaan seisoi puhumassa kaksi miestä. He olivat Mooses ja Elia. He ilmestyivät häikäisevän kirkkaina ja puhuivat Jeesuksen poislähdöstä, joka toteutuisi Jerusalemissa.

Pietari ja muut olivat nukahtaneet. Herätessään he näkivät Jeesuksen kirkkauden ja kaksi miestä, jotka seisoivat hänen seurassaan. Kun nämä olivat lähdössä Jeesuksen luota, Pietari sanoi hänelle: ”Mestari, onpa hyvä, että me olemme täällä. Me teemme kolme majaa: yhden sinulle, yhden Moosekselle ja yhden Elialle.” Hän ei ymmärtänyt, mistä puhui.

Pietarin puhuttua ilmestyi pilvi, joka heitti varjon heidän ylleen. Oppilaat pelästyivät, kun pilvi kietoi heidät sisäänsä. Sitten pilvestä kuului ääni: ”Tämä on minun Poikani ja valittuni, kuunnelkaa häntä!” Kun ääni oli puhunut, oppilaat huomasivat Jeesuksen olevan taas yksin. He pitivät suunsa kiinni eivätkä kertoneet kenellekään, mitä olivat nähneet. (Luuk. 9: 28–36)

  • Ensimmäiset uskovat palasivat myöhemmissä kirjoituksissaan tähän tapahtumaan. Kun ajattelen omaa uskoani, mihin tapahtumaan tai tapahtumiin mieleni palaa?
  • Minkälainen aikaperspektiivi kertomuksessa avautuu? Miten minä sijoitun siihen? Mitä ajatuksia ja tunteita, jos mitään, se minussa herättää?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Sinä näet kaikki ajatukseni ja tekoni, et tuomiten, osoitellen etkä arvostellen, vaan armahtaen, kantaen ja rohkaisten. Jään luoksesi.

Raamatunteksti(t)

Kristuksen kirkastuminen

28Noin viikon kuluttua siitä, kun Jeesus oli tämän puhunut, hän otti mukaansa Pietarin, Johanneksen ja Jaakobin ja nousi vuorelle rukoilemaan. 29Hänen rukoillessaan hänen kasvonsa muuttuivat ja hänen vaatteensa sädehtivät kirkkaan valkoisina. 30Samassa siinä oli kaksi miestä, Mooses ja Elia, keskustelemassa hänen kanssaan. 31He ilmestyivät taivaallisessa kirkkaudessa ja puhuivat Jeesuksen poislähdöstä, joka oli toteutuva Jerusalemissa.

32Pietari ja hänen kanssaan olevat opetuslapset olivat vaipuneet syvään uneen. Havahtuessaan he näkivät Jeesuksen kirkkaudessaan ja ne kaksi miestä, jotka olivat hänen kanssaan. 33Kun nämä olivat lähtemässä Jeesuksen luota, Pietari sanoi: »Opettaja, on hyvä, että me olemme täällä. Me teemme kolme majaa: sinulle ja Moosekselle ja Elialle.» Mutta hän ei tiennyt mitä sanoi.

34Pietarin puhuessa tuli pilvi ja peitti paikan varjoonsa. Opetuslapset pelästyivät, kun näkivät miesten peittyneen pilveen. 35Pilvestä kuului ääni: »Tämä on minun Poikani, minun valittuni, kuulkaa häntä!» 36Äänen vaiettua opetuslapset näkivät Jeesuksen olevan yksin. He pysyivät vaiti kaikesta kokemastaan eivätkä vielä silloin kertoneet siitä kenellekään.

Luukas 9:28-36KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä