Suomen Pipliaseura

15.7.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 15.7.2024

TÄSSÄ

Mikä on tunnelmani nyt, kun käyn rukoukseen. Kerron sen Jumalalle.

. . .

Sinun sanasi kiehtovat, kutsuvat, ärsyttävät ja pohdituttavat. Anna minun kuulla, ymmärtää ja sisäistää sinun sanasi.


SANA

Silloin jotkut oppineista ja fariseuksista sanoivat: ”Opettaja, anna meidän nähdä merkki siitä, kuka olet.”

Mutta Jeesus vastasi: ”Tämä paha ja uskoton Israelin sukupolvi pyytää merkkiä, mutta sille ei anneta muuta kuin profeetta Joonan merkki: niin kuin Joona oli kolme päivää ja kolme yötä meripedon vatsassa, niin on Ihmisen Poikakin kolme päivää ja kolme yötä maan syvyyksissä. Niniven asukkaat nousevat viimeiselle tuomiolle yhdessä tämän Israelin sukupolven kanssa ja tuomitsevat sen. He näet kääntyivät, kun Joona saarnasi heille. Ja kuinka paljon enemmän teillä tässä onkaan kuin Joona! Etelän kuningatar nousee viimeiselle tuomiolle yhdessä tämän Israelin sukupolven kanssa ja tuomitsee sen, koska hän tuli maan ääristä kuuntelemaan Salomon viisautta. Ja tässä teillä on enemmän kuin Salomo!” (Matt. 12: 38–42)

  • Oppineet ja fariseukset olivat nähneet ja kuulleet lukuisista Jeesuksen ihmeteoista ja hänen opetuksistaan. Miksi he edelleen pyytävät uutta merkkiä? Mitä heillä on mielessään?
  • Olenko minä pyytänyt merkkiä Jumalalta? Missä tilanteessa? Mitä tapahtui?
  • Millä tavoin minä olen osallinen Jeesuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, Niniven asukkaat muuttivat elämänsä suuntaa kuultuaan profeettasi sanaa. Etelän kuningatar matkusti pitkän matkan kuullakseen palvelijasi viisautta. Auta myös minua suuntautumaan sanasi mukaan.

Raamatunteksti(t)

Joonan merkki

38Silloin muutamat lainopettajat ja fariseukset sanoivat Jeesukselle: »Opettaja, anna tässä meidän nähtemme merkki!»

39Mutta Jeesus vastasi heille:

»Tämä paha ja uskoton sukupolvi vaatii merkkiä, mutta ainoa merkki, joka sille annetaan, on Joonan merkki. 40Niin kuin profeetta Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä. 41Niniven asukkaat nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja langettavat sille tuomion. He kääntyivät, kun Joona saarnasi heille, ja tässä teillä on enemmän kuin Joona! 42Etelän kuningatar herää tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja langettaa sille tuomion. Hän tuli maan ääristä saakka kuulemaan Salomon viisautta, ja tässä teillä on enemmän kuin Salomo!

Matteus 12:38-42KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä