Suomen Pipliaseura

16.2.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 16.2.2024

TÄSSÄ

Minulla on ihmisen näkökulma kärsimykseen.

. . .

”Seuraa minua!”, sinä sanot.


SANA

Jeesus alkoi selittää oppilaille, että Ihmisen Pojan täytyy kärsiä kovasti. Kansanjohtajat, ylipapit ja oppineet torjuvat hänet, ja hänet tapetaan. Kolmen päivän kuluttua hän kuitenkin nousee kuolleista. Jeesus puhui asiasta kiertelemättä. Silloin Pietari vei hänet sivummalle ja alkoi moittia häntä. Jeesus kääntyi katsomaan oppilaitaan ja sanoi sitten tiukasti Pietarille: «Sinun kuuluu seurata minua, Saatana! Sinä et ajattele asiaa Jumalan vaan ihmisten näkökulmasta.» (Mark.8: 31–33)

  • ”Ihmisen Pojan täytyy kärsiä…” Mitä sana täytyy minussa herättää? Milloin minun on täytynyt kärsiä vai kärsinkö nyt? Kerron tästä Jumalalle.
  • Kärsimys johtaa ylösnousemukseen, johonkin täysin toisenlaiseen, elämän uudistumiseen. Pietarin oli sitä mahdotonta hyväksyä ja uskoa. Entä minun? Mistä minä moitin kenties Jumalaa?
  • Jeesus sanoo tiukasti Pietarille marssijärjestyksen: “Sinun kuuluu seurata minua!” Mitä tämä Jeesuksen käsky merkitsee tänään minulle? Puhun tästä Jumalan kanssa.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Tee minusta seuraajasi Jeesus ja tee minusta osallinen pääsiäisen salaisuudesta!

Raamatunteksti(t)

Jeesus puhuu kuolemastaan

31Sitten Jeesus alkoi selittää opetuslapsille, että Ihmisen Pojan täytyy kärsiä paljon. Kansan vanhimmat, ylipapit ja lainopettajat hylkäävät hänet, ja hänet surmataan, mutta kolmen päivän kuluttua hän nousee kuolleista. 32Hän puhui tästä aivan avoimesti. Silloin Pietari veti hänet erilleen ja alkoi nuhdella häntä. 33Mutta hän kääntyi, katsoi opetuslapsiin ja sanoi ankarasti Pietarille: »Väisty tieltäni, Saatana! Sinun ajatuksesi eivät ole Jumalasta, vaan ihmisestä!»

Markus 8:31-33KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä