Suomen Pipliaseura

16.3.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 16.3.2024

TÄSSÄ

Tunnustelen ruumiini olotilaa, mitä sen rauhaan kuuluu? Mistä sen rauhattomuus kertoo?

. . .

Huuda minutkin luoksesi Jeesus!


SANA

Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan. huusi kovalla Hän äänellä: «Jos teillä on jano, tulkaa luokseni! Juokaa, jos luotatte minuun! Pyhissä kirjoituksissahan sanotaan: ’Hänen sisimmästään pulppuavat elävän veden virrat.’» Tällä Jeesus tarkoitti Henkeä, jonka häneen luottavat saisivat. Vielä Henki ei ollut tullut, koska Jeesusta ei ollut vielä kirkastettu. (Joh. 7: 37–39)

  • Jos minulla on jano, menen nyt Jeesuksen luokse ja kerron tilani hänelle.
  • ”Juokaa, jos luotatte minuun!” Kuvittelen, että lähestyn Jeesusta ja jään hänestä sellaisen välimatkan päähän, jonka koen kuvaavan luottamussuhdettani häneen. Olenko aivan lähellä vai kauempana? Mitä siitä paikastani käsin haluan sanoa hänelle? Kuuntelen, mitä hän vastaa.
  • Millainen on minun sisäinen lähteeni? Pulppuaako siellä elävä vesi vai onko se umpeen rämettynyt liejukko? Miten sitä kuvailisin ja millaista rukousta sisimmästäni kumpuaa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kiitos, että Henkeä ei annostella, se annetaan!

Raamatunteksti(t)

37Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: »Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! 38Joka uskoo minuun, ’hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat’, niin kuin kirjoituksissa sanotaan.» 39Tällä Jeesus tarkoitti Henkeä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan. Vielä ei Henki ollut tullut, koska Jeesusta ei vielä ollut kirkastettu.

Johannes 7:37-39KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä