Suomen Pipliaseura

18.3.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 18.3.2024

TÄSSÄ

Pysähdyn hetkeksi tietäen, että sinä, Jumala, olet läsnä. Minulle. Tässä ja nyt. Olet läsnä siinä, mitä teen, ihmisissä, joita tapaan, ja tämän päivän tilanteissa.

. . .

Tunnustelen tilaani. Olenko tyytyväinen ja onnellinen vai väsynyt, huolestunut, murheissani tai riitainen? Jätän nämä tunteet sinulle, olen hiljaa ja odotan.


SANA

Enkeli tuli sisään ja sanoi hänelle: ”Terve, Maria! Ilo täyttää sinut, sillä Herra on kanssasi!” –

”Sinä olet naisista siunatuin, ja siunattu on myös lapsi sinun kohdussasi!” (Luuk. 1: 28, 42)

  • Mikä Uuden testamentin kertomuksessa Mariasta, Jeesuksen äidistä koskettaa minua?
  • Vanhassa testamentissa kerrotaan Hannasta, joka oltuaan lapseton saa pojan, Samuelin. Luovutettuaan lapsen Jumalalle Hanna rukoilee: “Sydämeni riemuitsee Herrasta, Herra nostaa minun pääni pystyyn. (1. Sam. 2: 1). Voisiko tämä rukous kuvata Marian tunteita. Miten? Millä lailla?
  • Millaisia kokemuksia minulla siitä, että jokin Jumalan teko on nostanut pääni pystyyn?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Martti Luther kirjoittaa Mariasta: ”Pyhä Jumalan äiti tarkoittaa seuraavaa: ’Minulla ei ole mitään osuutta näihin suuriin lahjoihin, vaan hän, joka tekee kaiken ja jonka valta yksin kaikkialla vaikuttaa, on tehnyt minulle näin suuria.’” (Martti Luther, Marian kiitosvirsi. Valitut teokset I–III). Hyvä Jumala, opeta minulle Marian nöyryyttä ja kuuliaisuutta.

Raamatunteksti(t)

28Enkeli tuli sisään hänen luokseen ja sanoi: »Ole tervehditty, Maria, sinä armon saanut! Herra kanssasi!» 29Nämä sanat saivat Marian hämmennyksiin, ja hän ihmetteli, mitä sellainen tervehdys mahtoi merkitä. 30Mutta enkeli jatkoi: »Älä pelkää, Maria, Jumala on suonut sinulle armonsa. 31Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus. 32Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle hänen isänsä Daavidin valtaistuimen. 33Hän hallitsee Jaakobin sukua ikuisesti, hänen kuninkuudellaan ei ole loppua.» 34Maria kysyi enkeliltä: »Miten se on mahdollista? Minähän olen koskematon.» 35Enkeli vastasi: »Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi. 36Ja tiedä tämä: Myös sukulaisesi Elisabet kantaa poikalasta, vaikka on jo vanha. Hän on jo kuudennella kuukaudella – hän, jota on pidetty hedelmättömänä! 37Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.» 38Silloin Maria sanoi: »Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.» Niin enkeli lähti hänen luotaan.

Marian ja Elisabetin kohtaaminen

39Muutaman päivän kuluttua Maria lähti matkaan ja kiiruhti Juudean vuoriseudulla olevaan kaupunkiin. 40Hän meni Sakariaan taloon ja tervehti Elisabetia. 41Kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussaan ja hän täyttyi Pyhällä Hengellä. 42Hän huusi kovalla äänellä ja sanoi: »Siunattu olet sinä, naisista siunatuin, ja siunattu sinun kohtusi hedelmä!

Luukas 1:28-42KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä