Suomen Pipliaseura

19.3.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 19.3.2024

TÄSSÄ

Herra, tiedän, että välillämme ei aina tarvita sanoja. Sinä näet sydämeeni, tiedät toiveeni ja tarpeeni.

. . .

Asetan itseni sinun käsiisi.


SANA

Jeesuksen ristin luona seisoivat hänen äitinsä ja tämän sisar sekä Klopaksen Maria ja Magdalan Maria. Jeesus näki äitinsä ja tämän vieressä seisomassa sen oppilaan, joka oli hänelle kaikkein rakkain. Hän sanoi äidilleen: ”Nainen, hän on tästä lähtien poikasi.” Sitten hän sanoi oppilaalle: ”Hän on tästä lähtien äitisi.” Siitä hetkestä saakka oppilas piti Jeesuksen äidistä huolta. (Joh. 19: 25–27)

  • Mikä on saanut naiset tulemaan ristin juurelle?
  • Millainen ilme Jeesuksen äidin ja rakkaimman oppilaan kasvoille tulee, kun Jeesus sanoo sanansa? Entä muiden paikalla olijoiden kasvoille?
  • Jeesuksella oli veljiä ja sisaria. Mitä he ajattelivat kuultuaan, että heidän isoveljensä oli antanut äidistä huolehtimisen rakkaimman oppilaansa tehtäväksi? Mitä muiden oppilaiden mielissä liikkui, kun he kuulivat tapahtumasta?
  • Kenestä minä pidän huolta? Miksi?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Sinä näet minut. Katseesi ei väisty, eikä jatka seuraavaan kohteeseen, vaan pysähtyy ja katsoo kohti. Odotan, mitä haluat sanoa minulle tänään.

Raamatunteksti(t)

25Jeesuksen ristin luona seisoivat hänen äitinsä ja tämän sisar sekä Maria, Klopaksen vaimo, ja Magdalan Maria. 26Kun Jeesus näki, että hänen äitinsä ja rakkain opetuslapsensa seisoivat siinä, hän sanoi äidilleen: »Nainen, tämä on poikasi!» 27Sitten hän sanoi opetuslapselle: »Tämä on äitisi!» Siitä hetkestä lähtien opetuslapsi piti huolta Jeesuksen äidistä.

Johannes 19:25-27KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä