Suomen Pipliaseura

21.4.2024 3. sunnuntai pääsiäisestä

Kuuntele Tässä olen harjoitus 21.4.2024

TÄSSÄ

Sinussa ja sinun sanassasi on elämä (Joh. 1: 4; 14: 6). Anna minun avautua elämälle, sinulle. Olen tässä edessäsi.

. . .

Kun nyt kerron sinulle, mitä minulle kuuluu, ohjaa sinä minua näkemään, missä on elämää, mikä sitä lisää ja mitä minun olisi syytä karttaa.


SANA

”Älkää antako sydämenne järkkyä. Luottakaa Jumalaan ja luottakaa minuun. Isäni talossa on monta huonetta. En kai minä muuten sanoisi, että menen laittamaan teille asunnon valmiiksi. Ja kun olen käynyt laittamassa asuntonne valmiiksi, palaan hakemaan teidät luokseni. Saatte olla siellä, missä minäkin. Te tiedätte tien sinne, minne minä menen.” Tuomas sanoi Jeesukselle: ”Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Miten voisimme tuntea tien sinne?” Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Kukaan ei pääse Isän luokse muuten kuin minun kauttani. Jos olette oppineet tuntemaan minut, tunnette myös Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, koska olette nähneet hänet.” (Joh. 14: 1–7)

  • Heprealaiskirje puhuu maailmamme nykyisen olemassaolon muodon päättymisestä: ”Hänen äänensä sai silloin maan vapisemaan. Nyt hän on luvannut: ’Vielä kerran minä järisytän paitsi maata myös taivasta.’ Sanat ’vielä kerran’ viittaavat siihen, miten kaikki luotu järkkyy ja siirtyy paikaltaan. Näin paikallaan pysyy vain se, mikä ei järky.” (Hepr. 12: 26, 27) Mikä minun elämässäni on kaikkein järkkymättömintä?
  • Miten Jeesus on minulle tie?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Anna sinun rauhasi ohjata minun askeleitani. Aina kun olen eksymässä tieltä, milloin oikeaan, milloin vasempaan, anna minun kuulla takaani ohje: – Tässä on tie, kulkekaa sitä (Jes. 30: 21).

Raamatunteksti(t)

Tie, totuus ja elämä

1»Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. 2Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. 3Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. 4Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.»

5Tuomas sanoi hänelle: »Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?» 6Jeesus vastasi: »Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. 7Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet.»

Johannes 14:1-7KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä