Suomen Pipliaseura

22.4.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 22.4.2024

TÄSSÄ

Sinä et kavahda minua etkä minun vajavaisuuttani etkä vaikeuksiani, et hylkää, et käänny pois. Sinä tunnet minut.

. . .

Vaikenen. Opeta minut kuuntelemaan sinun ääntäsi.


SANA

Minä olen hyvä ja rohkea paimen. Rohkea paimen vaarantaa henkensä lampaidensa vuoksi. Palkkarenki ei ole paimen, eivätkä lampaat ole hänen omiaan. Kun hän näkee suden tulevan, hän hylkää lampaat ja juoksee pakoon. Susi käy lampaiden kimppuun ja hajottaa lauman, koska palkkarenki ei välitä lampaista.

Minä olen hyvä paimen: tunnen omat lampaani, ja ne tuntevat minut. Samoin Isäni tuntee minut ja minä hänet. Minä annan henkeni lampaiden puolesta. Minulla on muitakin lampaita; ne eivät ole tässä tarhassa. Minun on paimennettava niitäkin, ja nekin kuuntelevat minua. Lampaistani tulee yksi lauma, jolla on yksi ainoa paimen.

Isä rakastaa minua, koska annan henkeni – ottaakseni sen sitten takaisin. Kukaan ei vie sitä minulta, vaan annan sen itse. Minulla on oikeus antaa se ja ottaa se takaisin. Näin tapahtuu Isäni käskystä.” (Joh. 10: 11–18)

  • Miten erotan sinun äänesi, Jeesus, maailman kaikkien muiden äänien joukosta?
  • Mihin minä tarvitsen rohkeutta?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Sinä rakastit maan päällä ollessasi omiasi, ja osoitit rakastavasi heitä loppuun asti (Joh. 13: 1). Ulota rakkautesi myös minuun, sillä kun rakastat, rakastat loppuun asti.

Raamatunteksti(t)

11»Minä olen hyvä paimen, oikea paimen, joka panee henkensä alttiiksi lampaiden puolesta. 12Palkkarenki ei ole oikea paimen eivätkä lampaat hänen omiaan, ja niinpä hän nähdessään suden tulevan jättää lauman ja pakenee. Susi saa lampaat saaliikseen ja hajottaa lauman, 13koska palkkapaimen ei välitä lampaista.

14»Minä olen hyvä paimen. Minä tunnen lampaani ja ne tuntevat minut, 15niin kuin Isä tuntee minut ja minä Isän. Minä panen henkeni alttiiksi lampaiden puolesta. 16Minulla on myös muita lampaita, sellaisia, jotka eivät ole tästä tarhasta, ja niitäkin minun tulee paimentaa. Ne kuulevat minun ääneni, ja niin on oleva yksi lauma ja yksi paimen.

17»Isä rakastaa minua, koska minä annan henkeni – saadakseni sen jälleen takaisin. 18Kukaan ei sitä minulta riistä, itse minä sen annan pois. Minulla on valta antaa se ja valta ottaa se takaisin. Niin on Isäni käskenyt minun tehdä.»

Johannes 10:11-18KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä