Suomen Pipliaseura

22.3.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 22.3.2024

TÄSSÄ

Päässäni risteilee ajatuksia, tekemättömiä töitä, ärsykkeitä sieltä ja täältä. Pitäisi ja pitäisi. Kaipaan rauhaa.

. . .

Annan nyt kaiken kohinan sinulle, Jeesus, olen hiljaa ja odotan.


SANA

Jeesus esitti tällaisen vertauksen eräille, jotka olivat omasta mielestään kunnon ihmisiä eivätkä pitäneet muita minään: ”Kaksi miestä meni temppeliin rukoilemaan. Toinen oli fariseus, toinen tullimies. Fariseus asettui seisomaan erilleen muista ja rukoili: ’Jumala, kiitän sinua siitä, etten ole sellainen kuin kaikki muut: en ole rosvo enkä retku, en käy vieraissa enkä ole kuin tuo tullimies tuossa. Paastoan kahdesti viikossa ja annan Jumalalle kymmenesosan kaikesta, mitä hankin.’ Tullimies seisoi kauempana eikä uskaltanut nostaa katsettaan taivasta kohti. Hän löi rintaansa katumuksen merkiksi ja rukoili: ’Jumala, armahda minua syntistä!’ Minä sanon teille, että kun tullimies palasi kotiinsa, hän oli Jumalan silmissä hyvä, toisin kuin tuo toinen. Se, joka korottaa itsensä, nöyryytetään, mutta se, joka itse nöyrtyy, korotetaan.” (Luuk. 18: 9–14)

  • Millainen fariseus ja teeskentelijä minussa asuu?
  • Miten se, mikä ”uskovaisissa” on vastenmielistä, ilmenee minussa?
  • Miten kertomus kuvaa minun uskoani?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Yksi itäisen kristikunnan lahjoista kaikille rukoilijoille, erityisesti epävarmoille, on Jeesuksen rukous, jota voi toistaa toistamisen jälkeen: ”Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä. Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä. Herra Jeesus Kristus…”

Raamatunteksti(t)

Fariseus ja publikaani

9Muutamille, jotka olivat varmoja omasta vanhurskaudestaan ja väheksyivät muita, Jeesus esitti tämän kertomuksen:

10»Kaksi miestä meni temppeliin rukoilemaan. Toinen oli fariseus, toinen publikaani. 11Fariseus asettui paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: ’Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani. 12Minä paastoan kahdesti viikossa ja maksan kymmenykset kaikesta, siitäkin mitä ostan.’ 13Publikaani seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: ’Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!’

14»Minä sanon teille: hän lähti kotiinsa vanhurskaana, tuo toinen ei. Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.»

Luukas 18:9-14KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.6
Seuraa meitä