Suomen Pipliaseura

22.7.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 22.7.2024

TÄSSÄ

Sinä, Jumala, olet täydellinen. Minä tunnen itseni keskeneräiseksi ja riittämättömäksi.

. . .

Sinun läsnäolossasi, Jumala, olen kokonainen. Sinun täydellisyytesi tulee minun hyväkseni.


SANA

Jeesus kertoi heille taas uuden vertauksen: ”Taivaiden valtakunta on kuin sinapinsiemen, jonka mies kylvi peltoonsa. Se on pienempi kuin kaikki muut siemenet, mutta siitä kasvaa kaikkia muita suurempi kasvi. Lopulta siitä tulee puu, jonka oksille taivaan linnut saapuvat pesimään.”

Vielä tällaisenkin vertauksen Jeesus kertoi: ”Taivaiden valtakunta on kuin taikinajuuri. Nainen otti kolme ämpärillistä jauhoja ja lisäsi niihin taikinajuuren, ja koko taikina happani.” (Matt. 13: 31–35)

  • Mistä pienestä alusta tai aiheesta on kasvanut elämässäni jotain suurta ja merkittävää minulle?
  • Kuka tuki elämässäni kehitystä, että pienestä saattoi kasvaa suurta?
  • Millaiset linnut ovat saaneet pesiä sen puun oksilla, jollaiseksi pieni siemen kasvoi? Kuka tai ketkä ovat tulleet siunatuiksi siitä minun lisäkseni?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, sinä näet minussa olevat mahdollisuudet. Ota ne käyttöösi.

Raamatunteksti(t)

Sinapinsiemen ja hapate

31Jeesus esitti heille myös tällaisen vertauksen: »Taivasten valtakunta on kuin sinapinsiemen, jonka mies kylvi maahansa. 32Se on pienin kaikista siemenistä, mutta kun sen taimi kasvaa täyteen mittaansa, se on puutarhan kasveista suurin. Lopulta se on kuin puu, niin että taivaan linnut tulevat ja pesivät sen oksille.»

33Vielä hän esitti heille vertauksen: »Taivasten valtakunta on kuin hapate. Kun nainen sekoitti sen kolmeen vakalliseen jauhoja, koko taikina happani.»

34Kaiken tämän Jeesus puhui väkijoukolle vertauksin. Vertauksitta hän ei puhunut heille mitään, 35jotta tämä profeetan sana kävisi toteen:

– Minä avaan suuni ja puhun vertauksin,

tuon julki sen, mikä on ollut salattua

maailman luomisesta saakka.

Matteus 13:31-35KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä