Suomen Pipliaseura

23.7.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 23.7.2024

TÄSSÄ

Etsiydyn seuraasi, Jeesus. Kiitos, että otat minut vastaan.

. . .

Sinulla on elämän leipää, joka sammuttaa nälkäni.


SANA

Sitten Jeesus jätti väkijoukon ja meni sisään. Oppilaat tulivat hänen luokseen ja sanoivat: ”Selitä meille kunnolla vertaus valevehnästä.” Jeesus vastasi: ”Hyvän siemenen kylväjä tarkoittaa Ihmisen Poikaa. Pelto on maailma, ja hyvä siemen tarkoittaa taivaiden valtakunnan alamaisia. Valevehnät taas ovat niitä, jotka ovat pahan vallassa. Vihollinen, joka ne kylvää, on Paholainen. Sadonkorjuu on aikojen loppu, ja sadonkorjaajat ovat enkeleitä. Valevehnät kootaan ja poltetaan, ja samoin käy aikojen lopussa: Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan pois kaikki vääryydentekijät ja kaiken, mikä on loukkaavaa. He heittävät nämä tulikuumaan uuniin, jossa itketään ja purraan hammasta. Samaan aikaan oikeamieliset loistavat Isänsä valtakunnassa kuin aurinko. Kuunnelkaa, jos teillä on korvat!” (Matt. 13: 36–43)

  • Kuuntelen, millaisia sanoja jää tekstistä mieleeni pyörimään: pahan valta, paholainen, vääryydentekijät, tulikuuma uuni, itku ja hammastenkiristys. Mitä Jeesus haluaa minulle näillä sanoilla tänään kertoa?
  • Kuulen myös sanat hyvän siemenen kylväjä, taivaiden valtakunta, oikeamieliset ja loistaa kuin aurinko. Mitä nämä Jeesuksen sanat minulle puhuvat?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Kukaan ei pääse Isän luokse muuten kuin minun kauttani. (Joh. 14: 6)

Raamatunteksti(t)

Rikkaviljavertauksen selitys

36Sitten Jeesus lähetti väkijoukon pois ja meni sisälle. Opetuslapset tulivat hänen luokseen ja sanoivat: »Selitä meille vertaus pellon rikkaviljasta.» 37Hän vastasi heille:

»Mies, joka kylvi hyvää siementä, on Ihmisen Poika. 38Pelto on maailma. Hyvä siemen tarkoittaa niitä, jotka kuuluvat taivasten valtakuntaan, rikkavilja niitä, jotka ovat Paholaisen vallassa. 39Paholainen, joka kylvi rikkaviljaa, on Saatana, elonkorjuu on maailman loppu, ja korjuumiehet ovat enkeleitä. 40Niin kuin rikkavilja kootaan ja hävitetään polttamalla, niin tapahtuu maailman lopussa. 41Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. 42Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita. 43Mutta Jumalan omat loistavat silloin Isänsä valtakunnassa niin kuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon!

Matteus 13:36-43KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä