Suomen Pipliaseura

23.6.2024 5. sunnuntai helluntaista

Kuuntele Tässä olen harjoitus 23.6.2024

TÄSSÄ

Muistutan tässä hetkessä itseäni siitä, että sinä, Jumala, katselet minua rakastaen.

. . .

Tyynnytä mieleni rakastavalla läsnäolollasi.


SANA

Juuri silloin Jeesuksen luona oli ihmisiä, jotka kertoivat hänelle joidenkin galilealaisten kohtalosta. Kun nämä olivat tulleet uhraamaan, Pilatus oli käskenyt tappaa heidät ja heidän verensä oli sekoittunut uhrieläinten vereen. Jeesus kysyi: ”Luuletteko, että he joutuivat kärsimään, koska olivat syntisempiä kuin muut galilealaiset? Siitä ei missään tapauksessa ole kyse. Minä sanon teille, että jos ette muuta elämänne suuntaa, te kaikki tuhoudutte niin kuin he. Entä ne 18 ihmistä, jotka sortuva torni tappoi Siloassa? Luuletteko, että he olivat syyllisempiä kuin muut jerusalemilaiset? Eivät missään tapauksessa. Minä sanon teille, että te kaikki tuhoudutte niin kuin he, jos ette muuta elämänne suuntaa.” (Luuk. 13: 1–5)

  • Millaista syyllisyyttä minä kannan sisälläni? Vai syytänkö elämäni tapahtumista muita?
  • Pidänkö itseäni kenties muita parempana? Elänkö mielestäni oikein ja virheettömästi?
  • Mitä Jeesus ajattelee elämästäni? Kysyn sitä häneltä.
  • Miten selitän omalle tai toisen kohdalle sattuneen kärsimyksen, sairauden tai onnettomuuden?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, sinun edessäsi olen saman arvoinen kuin kaikki muutkin. Katso pyrkimystäni oikeaan, vaikka olenkin siinä heikko. Vedä minut kokonaan rakkautesi ja armosi virtaan, joka muuttaa elämäni suunnan.

Raamatunteksti(t)

Ellette käänny, olette tuhon omat

1Juuri siihen aikaan Jeesuksen luo tuli ihmisiä, jotka kertoivat Pilatuksen surmauttaneen uhraamaan tulleita galilealaisia, niin että heidän verensä oli sekoittunut uhrieläinten vereen. 2Jeesus sanoi siihen: »Luuletteko, että he olivat suurempia syntisiä kuin kaikki muut galilealaiset, koska saivat tuollaisen lopun? 3Eivät suinkaan – samalla tavoin te kaikki olette tuhon omia, ellette käänny. 4Entä ne kahdeksantoista, jotka saivat surmansa, kun Siloan torni sortui heidän päälleen? Luuletteko, että he olivat syyllistyneet johonkin pahempaan kuin muut jerusalemilaiset? 5Eivät suinkaan – yhtä lailla te kaikki olette tuhon omia, ellette käänny.»

Luukas 13:1-5KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä