Suomen Pipliaseura

24.6.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 24.6.2024

TÄSSÄ

Pysähdyn hetkeksi ja tulen tietoiseksi Jumalan läsnäolosta minussa.

. . .

Olet sydämeni sykkeessä ja hengitykseni rytmissä, henkenä ja rakkautena.


SANA

Kun Jeesus näki, millainen väkijoukko hänen ympärilleen oli kertynyt, hän käski oppilaat mukaansa vastarannalle. Eräs oppinut tuli Jeesuksen luokse ja sanoi: ”Opettaja, seuraan sinua minne vain.”

Jeesus vastasi: ”Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole paikkaa, johon painaa päänsä.” Eräs toinen oppilas sanoi Jeesukselle: ”Herra, voinko käydä ensin hautaamassa isäni?” Jeesus kuitenkin vastasi: ”Seuraa minua ja jätä kuolleet hautaamaan kuolleensa.” (Matt. 8: 18–22)

  • Jeesus halusi vetäytyä rauhaan. Tunnenko minä joskus tarvetta vetäytyä ”vastarannalle”, erilleen muista, melusta ja hälystä? Miksi ja mihin haluan vetäytyä?
  • Jeesus ei lupaa seuraansa pyrkivälle oppineelle helppoa elämää tai etuja. Miten minä koen Jeesuksen seuraamisen? Haastaako se minua valintoihin tai luopumaan jostakin? Mistä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus, sinä lähetät oppilaasi matkaan ilman varusteita, leipää tai rahaa. Minun on vaikea suostua sellaiseen nöyryyteen ja toisaalta uskaltautua sellaiseen rohkeuteen. Auta valmistautumaan oikein – huolettomuudella, joka on täynnä luottamusta.

Raamatunteksti(t)

Seuraa minua!

18Kun Jeesus näki, miten paljon väkeä hänen ympärillään oli, hän käski lähteä vastarannalle. 19Muuan lainopettaja tuli silloin hänen luokseen ja sanoi: »Opettaja, minä seuraan sinua, minne ikinä menetkin.» 20Jeesus vastasi hänelle: »Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole, mihin päänsä kallistaisi.» 21Eräs toinen, hänen opetuslapsensa, sanoi hänelle: »Herra, anna minun ensin käydä hautaamassa isäni.» 22Mutta Jeesus sanoi hänelle: »Seuraa minua! Anna kuolleiden haudata kuolleensa.»

Matteus 8:18-22KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä