Suomen Pipliaseura

23.8.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 23.8.2024

TÄSSÄ

Kun tulen läsnäoloosi, Jumala, tulen luojani läsnäoloon.

Sinä olet luonut minut kuvaksesi.

. . .

Voin katsoa itseäni ja lähimmäistäni sinun luomanasi, kauniina ja rakastettuna.


SANA

Fariseukset kokoontuivat kuultuaan, että Jeesus oli tukkinut saddukeusten suun. Yksi heistä, laintuntija, kysyi Jeesukselta testatakseen häntä: ”Opettaja, mikä on lain tärkein käsky?” Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja mielestäsi. Rakasta häntä koko elämälläsi. Se on ensimmäinen ja tärkein käsky. Yhtä tärkeä on silti tämä: rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi. Näihin kahteen käskyyn kiteytyvät koko laki ja profeettojen kirjoitukset.” (Matt. 22: 34–40)

  • Mitä Jumalan rakastaminen tarkoittaa minulle? Miten se toteutuu elämässäni? Mietin, miten monin eri tavoin Jumalan rakastaminen näkyy elämässäni. Näkyykö se ylitse kaiken?
  • Lähimmäisen rakastamisen määritteleminen on helpompaa. Mietin kaikkein läheisimpiäni. Miten rakastan heitä? Mietin myös, ketä minun on vaikea rakastaa. Miten voisin kasvaa haastavien lähimmäisten rakastamisessa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Suo kovuuteni anteeksi,
oi rakas Jeesukseni,
ja armollasi uudeksi
luo kylmä sydämeni.
Se lämmitä
ja pehmitä,
niin avoin se
taas kaikille
on lähimmäisilleni. (VK 431: 5)

Raamatunteksti(t)

Kysymys suurimmasta käskystä

34Kun fariseukset kuulivat, että Jeesus oli tukkinut saddukeuksilta suun, he kokoontuivat neuvonpitoon. 35Sitten yksi heistä, joka oli lainopettaja, kysyi Jeesukselta pannakseen hänet koetukselle: 36»Opettaja, mikä on lain suurin käsky?» 37Jeesus vastasi: »Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. 38Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. 39Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. 40Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.»

Matteus 22:34-40KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä