Suomen Pipliaseura

24.2.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 24.2.2024

TÄSSÄ

Tarvitsen sinun ja toisten ihmisten rakkautta voidakseni itse rakastaa.

. . .

Tällaisena olen tässä, edessäsi.


SANA

Onnellinen on se, joka kestää koettelemuksen. Kestäväksi havaittu saa voitonseppeleeksi elämän. Jumala on luvannut sen niille, jotka rakastavat häntä. Kenenkään ei pidä sanoa koettelemuksissaan, että Jumala koettelee häntä. Jumalaa ei mikään paha voi koetella, eikä hän koettele ketään. Jokaista koettelee hänen oma himonsa; se häntä kiskoo ja viettelee. Raskaaksi tultuaan himo synnyttää synnin, joka täysikasvuisena synnyttää kuoleman. (Jaak. 1: 12–15)

  • Millaisia koettelemuksia olen elämässäni kohdannut? Miten olen niistä ja niissä selvinnyt? Mitä olen oppinut itsestäni?
  • Mitä ajattelen, jos koen, että Jumala koettelee minua?
  • ”Jokaista koettelee hänen oma himonsa; se häntä kiskoo ja viettelee.” Mikä minua kiskoo ja viettelee?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

En ole ensimmäinen, jota kiusaukset ja koettelemukset vaivaavat. Miten niitä pitäisi vastustaa? Mitä ajatella?

Tuomas Kempiläisen ohje tuntuu oikealta: ”Varsinkin kiusauksen alkaessa on kuitenkin oltava valppaana, sillä silloin vihollinen voitetaan helpommin, ellei hänen mitenkään anneta astua sisään sydämen ovesta, vaan häntä vastustetaan jo kynnyksen ulkopuolella heti kun hän on kolkuttanut” (Tuomas Kempiläinen, Kristuksen seuraamisesta). Anna, hyvä Jumala, minulle voimaa vastustaa kiusauksia jo kynnyksen ulkopuolella.

Raamatunteksti(t)

12Autuas se, joka koettelemuksessa kestää. Sen kestettyään hän on saava voitonseppeleeksi elämän. Jumala on sen luvannut niille, jotka häntä rakastavat. 13Älköön kukaan kiusauksiin jouduttuaan ajatelko, että kiusaus tulee Jumalalta. Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän itse kiusaa ketään. 14Jokaista kiusaa hänen oma himonsa; se häntä vetää ja houkuttelee. 15Ja sitten himo tulee raskaaksi ja synnyttää synnin, ja kun synti on kasvanut täyteen mittaan, se synnyttää kuoleman.

Jaakobin kirje 1:12-15KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä