Suomen Pipliaseura

23.2.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 23.2.2024

TÄSSÄ

Kun istun tässä sydämeni syke, hengitykseni, mieleni liikkeet, kaikki ovat merkkejä sinun, Jumala, minussa jatkuvasta luomistyöstä.

. . .

Yritän pysähtyä ja tulla tietoiseksi läsnäolostasi minussa.


SANA

”Minä sanon teille, että jos ette ole paljon oikeamielisempiä kuin oppineet ja fariseukset, ette taatusti pääse taivaiden valtakuntaan.

Olette kuulleet esivanhemmille annetun käskyn: ’Älä tapa.’ Joka tappaa, on ansainnut tuomion. Mutta kuulkaa, mitä minä sanon: Sekin, joka on vihainen lähimmäiselleen, ansaitsee tuomion. Joka sanoo toista tyhmäksi, on ansainnut Suuren neuvoston tuomion. Joka kutsuu toista ääliöksi, on ansainnut helvetin tulen.

Jos olet viemässä uhrilahjaa alttarille ja muistat, että lähimmäiselläsi on jotain sinua vastaan, tee näin: jätä lahjasi alttarin eteen, käy tekemässä sovinto hänen kanssaan ja anna lahjasi vasta sen jälkeen.

Tarjoa vastapuolellesi sovintoa jo matkalla oikeuteen. Muuten hän saattaa luovuttaa sinut tuomarille ja tuomari vartijalle. Sinut heitetään vankilaan, ja usko pois: sieltä et pääse, ennen kuin olet maksanut viimeisenkin kolikon.” (Matt. 5: 20–26)

  • Millaisia ilmeitä oppilaiden kasvoilla liikkuu, kun he kuulevat tällaista opetusta? Mitä Jeesuksen sanat minussa herättävät? Kerron tunteistani ja ajatuksistani hänelle.
  • Mikä on minulle ja minun elämässäni uhrialttari, jolle olen viemässä lahjaa? Mitä lahjaa sille vien? Miksi?
  • Kenelle minun tulisi tarjota sovintoa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Leonard Cohen kehottaa laulussaan Anthem soittamaan ”kelloja, joissa vielä on sointi” eli toimimaan sen hyvän pohjalta, jonka itsessämme on, ja unohtamaan vaatimuksen täydellisyydestä. Hän muistuttaa, että kaikessa on jokin särö ja vain sillä tavalla valo voi päästä sisään (”there is a crack in everything / that’s how the light gets in”).

Raamatunteksti(t)

20Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

Vihasta ja riidasta

21»Teille on opetettu tämä isille annettu käsky: ’Älä tapa.’ Se, joka tappaa, on ansainnut oikeuden tuomion. 22Mutta minä sanon teille: jokainen, joka on vihoissaan veljelleen, on ansainnut oikeuden tuomion. Samoin jokainen, joka sanoo veljelleen: ’Senkin hölmö’, on ansainnut Suuren neuvoston tuomion, ja se, joka sanoo: ’Sinä hullu’, on ansainnut helvetin tulen.

23»Jos siis olet viemässä uhrilahjaasi alttarille ja siinä muistat, että veljelläsi on jotakin sinua vastaan, 24niin jätä lahjasi alttarin eteen ja käy ensin sopimassa veljesi kanssa. Mene sitten vasta antamaan lahjasi.

25»Tarjoa vastapuolellesi sovintoa jo silloin, kun vielä olet hänen kanssaan matkalla oikeuteen. Muuten hän saattaa luovuttaa sinut tuomarille ja tuomari vartijalle, ja niin sinut teljetään vankilaan. 26Usko minua: sieltä sinä et pääse, ennen kuin olet maksanut kaiken viimeistä kolikkoa myöten.

Matteus 5:20-26KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä