Suomen Pipliaseura

27.4.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 27.4.2024

TÄSSÄ

Jumala, muistuta minua hetkistä, jolloin olet puhunut minulle ja jolloin sinun valtakuntasi on tuntunut olevan avoinna edessäni.

. . .

Avarra sydäntäni, avaa ymmärrystäni, anna kuulla ja vastaanottaa, mitä haluat antaa.


SANA

”Jos olette oppineet tuntemaan minut, tunnette myös Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, koska olette nähneet hänet.”

Filippos sanoi: ”Herra, anna meidän nähdä Isä. Se riittää meille.” Jeesus vastasi: ”Olen ollut kanssanne jo kauan. Etkö ole vielä oppinut tuntemaan minua, Filippos? Jos on nähnyt minut, on nähnyt Isän. Miten voit pyytää minua näyttämään hänet? Etkö usko, että minä olen Isässä ja Isä minussa? Se, mitä teille puhun, ei ole omasta päästäni. Isä on minussa ja tekee työtään minun kauttani. Uskokaa, kun sanon, että minä olen Isässä ja Isä minussa. Jos ette usko muuten, uskokaa tekojeni vuoksi. Minä vakuutan teille: se, joka luottaa minuun, pystyy tekemään samanlaisia ja suurempiakin tekoja kuin minä teen. Minä menen Isän luokse. Mitä ikinä pyydättekään minun nimissäni, minä teen sen. Siten Isä kirkastuu Pojassa. Teen mitä tahansa, mitä pyydätte minulta nimeeni vedoten.” (Joh. 14: 7–14)

  • Mihin ja millaiseen yhteyteen Jeesus minua kutsuu?
  • Filippos, Jeesuksen oppilas, joutui pyytämään, että saisi nähdä Isän. Mitä hän mahtoi tarkoittaa? Mikä on minun kysymykseni tänään Jeesukselle? Kysyn ja jään kuuntelemaan.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus, olet ollut kanssani kauan, itse asiassa koko elämäni ajan. Ole kärsivällinen minun kanssani ja opeta minua tarkkaamaan ja kuuntelemaan sinua keskellä arkeani.

Raamatunteksti(t)

7Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet.»

8Filippus sanoi hänelle: »Herra, anna meidän nähdä Isä, muuta emme pyydä.»

9Jeesus vastasi:

»Etkö sinä, Filippus, tunne minua, vaikka olen jo näin kauan ollut teidän seurassanne? Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän. Kuinka voit sanoa: ’Anna meidän nähdä Isä’? 10Etkö usko, että minä olen Isässä ja Isä on minussa? Kun puhun teille, en puhu omissa nimissäni: Isä on minussa, ja minun tekoni ovat hänen tekojaan. 11Uskokaa, kun sanon, että minä olen Isässä ja Isä on minussa. Ellette muuten usko, uskokaa minun tekojeni tähden.

12»Totisesti, totisesti: joka uskoo minuun, on tekevä sellaisia tekoja kuin minä teen, ja vielä suurempiakin. Minä menen Isän luo, 13ja mitä ikinä te pyydätte minun nimessäni, sen minä teen, jotta Isän kirkkaus tulisi julki Pojassa. 14Mitä te minun nimeeni vedoten pyydätte minulta, sen minä teen.

Johannes 14:7-14KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä