Suomen Pipliaseura

28.4.2024 4. sunnuntai pääsiäisestä

Kuuntele Tässä olen harjoitus 28.4.2024

TÄSSÄ

Sinä, Jeesus, olet kanssani tässä. Vielä enemmän – olet minussa, hengityksessäni, olemuksessani, täytät mieleni ja ajatukseni.

. . .

Paranna minut, tee rohkeaksi, täytä anteeksiantamuksella.


SANA

”Onnistutte tässä, jos noudatatte käskyjäni. Niin minäkin olen noudattanut Isäni käskyjä ja pitänyt kiinni hänen rakkaudestaan. Olen kertonut tämän teille, jotta iloni täyttäisi teidät ja jotta teidän ilonne olisi täydellinen. Minun käskyni on: rakastakaa toisianne niin kuin minä olen rakastanut teitä. Ei ole olemassa suurempaa rakkautta kuin se, että antaa henkensä ystäviensä vuoksi. Te olette ystäviäni, jos teette niin kuin käsken. En sano teitä enää palvelijoiksi, koska palvelija ei tiedä isäntänsä aikeita. Sanon teitä ystävikseni, koska olen kertonut teille kaiken, minkä Isältäni kuulin. Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, jotta lähtisitte tuottamaan pysyviä hedelmiä. Kun teette niin, saatte kaiken, mitä pyydätte Isältä minun nimissäni. Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.” (Joh. 15: 10–17)

  • Onko joku minulle niin rakas, että olisin valmis kuolemaan hänen puolestaan?
  • Joskus on vaikea rakastaa. Kerron tästä Jeesukselle. Mitä hän vastaa minulle?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus sanoi: ”Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät.”

Raamatunteksti(t)

10Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan.

11»Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. 12Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. 13Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. 14Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä. 15En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. 16Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte. 17Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.

Johannes 15:10-17KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä