Suomen Pipliaseura

29.4.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 29.4.2024

TÄSSÄ

Jumala, näytä minulle rakkautesi tänään.

. . .

Sinun rakkautesi on ääretön avaruus, syvä valtameri, sanomaton kauneus. Minä olen epätäydellinen, liikaa ja liian vähän kaikkea. Kuitenkin sinun kuvasi, rakkautesi kohde. Tässä olen.


SANA

”Se, joka tuntee minun käskyni ja noudattaa niitä, rakastaa minua. Ja Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua. Niin rakastan minäkin, ja siksi annan hänen nähdä minut.”

Juudas – ei Iskariot vaan eräs toinen – sanoi: ”Herra, mistä syystä näyttäydyt vain meille etkä maailmalle?”
Jeesus vastasi: ”Se, joka rakastaa minua, elää opetusteni mukaan. Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja teemme sinne asunnon. Se, joka ei rakasta minua, ei noudata opetuksiani. Eivätkä minun sanani ole minun; ne ovat Isäni ja lähettäjäni sanoja.

Olen kertonut tämän teille nyt, kun olen vielä luonanne.” (Joh. 14: 21–26)

  • Olen kuin kertomuksen Juudas ja kysyn: ” Jeesus, mistä syystä aina vain harvemmat kuulevat sinun sanasi? Kuulenko minä sinun sanasi? Mikä estää minua kuulemasta?”
  • Millaista rakkautta odotat minulta? Rakastanko minä riittävästi? Rakastanko niin, että rakkaus muokkaa elämääni?
  • Millaista olisi asua yhdessä Jeesuksen kanssa? Yritän kuvitella yhteistä aamukahvi- tai iltateehetkeä Jeesuksen seurassa. Mitä Jeesus minulle puhuu? Entä minä hänelle?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, ole kanssani, kun uuvun uskomaan ja väsymys valtaa. Jää luokseni ja rakasta minua vaatimatta ja pyytämättä mitään, niin että rakkautesi toteutuu ja saavuttaa päämääränsä minussa.

Raamatunteksti(t)

21Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni.»

22Juudas – se toinen, ei Iskariot – sanoi hänelle: »Herra, miksi teet niin? Miksi ilmaiset itsesi vain meille etkä maailmalle?»

23Jeesus vastasi:

»Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. 24Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani – mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt.

25»Tämän minä olen puhunut teille nyt, kun vielä olen teidän luonanne. 26Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut.

Johannes 14:21-26KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä