Suomen Pipliaseura

27.6.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 27.6.2024

TÄSSÄ

Pysähdyn eteesi, Jumala. Näytä minulle, miten rakkautesi ja armosi on läsnä juuri tässä hetkessä elämässäni.

. . .

Pyydän, Pyhä Henki, ympäröi minut.


SANA

Jeesus astui veneeseen, meni järven yli ja tuli kotikaupunkiinsa. Hänen luokseen tuotiin halvaantunut, joka lepäsi paareilla. Kun Jeesus näki tuojien uskon ja luottamuksen, hän sanoi halvaantuneelle: ”Rohkeutta, poikani. Syntisi annetaan anteeksi.” Silloin oppineet sanoivat toisilleen: ”Tuohan pilkkaa Jumalaa!” Jeesus tiesi heidän ajatuksensa ja sanoi: ”Miksi haudotte pahoja ajatuksia sydämessänne? Kumpi on helpompaa sanoa: ’Rikkomuksesi annetaan anteeksi’ vai ’Nouse ja kävele’? Näytän teille, että Ihmisen Pojalla on valta antaa maan päällä syntejä anteeksi.” Sitten hän sanoi halvaantuneelle: ”Nouse, ota patjasi ja mene kotiin.” Halvaantunut nousi ja lähti kotiinsa. Sen nähdessään väkijoukko pelästyi ja ylisti Jumalaa, joka oli antanut ihmisille sellaisen vallan. (Matt. 9: 1–8)

  • Jeesus tuli kotikaupunkiinsa. Millaista minusta on ollut palata lapsuuteni kasvuympäristöön, ihmisten pariin, jotka ovat tunteneet minut lapsena ja nuorena?
  • Onko kasvuympäristöni ottanut minut vastaan entisenä vai nykyisenä, sellaisena, joksi olen kehittynyt ja kasvanut elämässä?
  • Jeesus julisti syntejä anteeksi, Jumalan valtakunta oli tullut lähelle. Milloin minä olen kokenut vapauttavan anteeksiannon joko Jumalan tai ihmisen puolelta? Millaisen olon anteeksianto on minussa herättänyt?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Vaikka olisin halvaantunut ja mennyt rikki elämän kivusta ja kovuudesta, Jeesus, sinä näet voimattomuuteni ja rikkinäisyyteni lävitse. Sanot, nouse ja lähde jatkamaan matkaa kotia kohti.

Raamatunteksti(t)

Jeesus parantaa halvaantuneen

1Jeesus astui veneeseen, meni järven yli ja tuli kotikaupunkiinsa. 2Siellä ihmiset toivat hänen luokseen halvaantuneen, joka makasi vuoteella. Kun Jeesus näki heidän uskonsa, hän sanoi halvaantuneelle: »Ole rohkealla mielellä, poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi.»

3Jotkut lainopettajat sanoivat silloin itsekseen: »Tuohan herjaa Jumalaa.» 4Mutta Jeesus näki, mitä he ajattelivat, ja sanoi: »Miksi teillä on pahoja ajatuksia sydämessänne? 5Kumpi on helpompaa, sanoa: ’Sinun syntisi annetaan anteeksi’, vai sanoa: ’Nouse ja kävele’? 6Mutta jotta te tietäisitte, että Ihmisen Pojalla on valta antaa maan päällä syntejä anteeksi» – hän puhui nyt halvaantuneelle – »nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi.» 7Silloin mies nousi ja lähti kotiinsa. 8Tämän nähdessään kansa pelästyi ja ylisti Jumalaa, joka oli antanut ihmisille sellaisen vallan.

Matteus 9:1-8KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä