Suomen Pipliaseura

26.6.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 26.6.2024

TÄSSÄ

Tulen eteesi, Jeesus. Ota minut vastaan sellaisena kuin tänään olen.

. . .

Kutsu hiljaisuuteen ja lepoon.


SANA

Järven toisella puolella, gadaralaisten alueella, Jeesus kohtasi kaksi demonien riivaamaa miestä, jotka olivat tulossa hautausmaalta. He olivat niin vaarallisia, ettei kukaan voinut kulkea sitä tietä. He huusivat: ”Jumalan Poika! Mitä tekemistä meillä on sinun kanssasi? Tulitko kiduttamaan meitä jo etukäteen?” Kaukana heistä oli syömässä suuri sikalauma. Demonit pyysivät Jeesukselta: ”Jos ajat meidät pois, anna meidän mennä tuohon sikalaumaan.” ”Menkää!” Jeesus sanoi. Silloin demonit siirtyivät miehistä sikoihin, ja koko lauma ryntäsi jyrkänteeltä veteen ja hukkui. Sikoja ruokkivat miehet pakenivat kaupunkiin. Siellä he kertoivat, mitä riivatuille oli tapahtunut. Silloin kaikki kaupungin asukkaat lähtivät Jeesusta vastaan. Kun he näkivät hänet, he pyysivät häntä poistumaan heidän seudultaan. (Matt. 8: 28–34)

Jeesus meni ”järven toiselle puolelle”. Miltä minusta tuntuu, kun on mentävä pois tutulta elämänalueelta vieraalle maalle, epämukavuusalueelle?

Hautausmaalta tulossa olevat demonit kuulostavat pelottavilta. Millaisia pelottavia tai vieraalta tuntuvia tilanteita minulla on hengellisessä elämässä ollut?


TÄSTÄ ETEENPÄIN

Anna, Kristus, rohkeutta
mennä maastoon tiettömään,
jossa merkkejä en tunne,
vaille vastausta jään.
Juuri siellä sinuun juurrun,
vastuuseen viet laajempaan,
taikka suostun vähimmässä
uskollinen olemaan. (VK 525: 4)

Raamatunteksti(t)

Jeesus Gadaran alueella

28Kun Jeesus tuli toiselle rannalle Gadaran alueelle, häntä vastaan tuli hautaluolista kaksi pahojen henkien vaivaamaa miestä. Nämä olivat niin väkivaltaisia, ettei kukaan voinut kulkea sitä tietä. 29He huusivat: »Mitä sinä meistä tahdot, Jumalan Poika? Oletko tullut tänne kiduttamaan meitä jo ennen määräaikaa?»

30Jonkin matkan päässä oli suuri sikalauma laitumella. 31Pahat henget pyysivät Jeesukselta: »Jos ajat meidät pois, niin lähetä meidät sikalaumaan.» 32»Menkää!» Jeesus sanoi. Silloin henget lähtivät miehistä ja menivät sikoihin, ja koko lauma syöksyi jyrkännettä alas järveen ja hukkui.

33Sikopaimenet lähtivät pakoon. He menivät kaupunkiin ja kertoivat, kuinka oli käynyt ja mitä pahojen henkien vaivaamille oli tapahtunut. 34Silloin kaikki lähtivät kaupungista Jeesusta vastaan. Kun he näkivät hänet, he pyysivät häntä poistumaan siltä seudulta.

Matteus 8:28-34KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä