Suomen Pipliaseura

28.2.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 28.2.2024

TÄSSÄ

Olet kutsunut minut. En olisi tässä muuten. Koetan keskittää olemukseni ja ajatukseni kuuntelemaan ja havainnoimaan, mitä asiaa sinulla on, koetan suuntautua sinua kohti.

. . .

Puhu minulle sanassasi ja sisimmässäni. Anna minun kuulla ja ymmärtää, auta sisintäni taipumaan seuraamaan sinua.


SANA

Matkalla Jerusalemiin Jeesus vei kaksitoista oppilastaan erilleen ja sanoi heille: ”Kuulkaa, me menemme nyt Jerusalemiin. Siellä Ihmisen Poika luovutetaan ylipappien ja oppineiden käsiin, ja he tuomitsevat hänet kuolemaan. He antavat hänet vierasuskoisten irvailtavaksi, ruoskittavaksi ja ristiinnaulittavaksi, mutta kolmantena päivänä hänet herätetään kuolleista.”

Sebedeuksen poikien äiti tuli poikiensa kanssa Jeesuksen luokse ja heittäytyi maahan esittämään pyyntöä. ”Mitä haluat?” Jeesus kysyi. Äiti sanoi: ”Lupaatko, että nämä kaksi saavat valtakunnassasi istua sinun vieressäsi, toinen oikealla ja toinen vasemmalla puolellasi?” ”Ette tiedä, mitä pyydätte”, Jeesus vastasi. ”Onko teistä juomaan sitä maljaa, jonka minä juon?” ”On”, pojat vastasivat. Silloin Jeesus sanoi: ”Kyllä te sen maljan vielä juottekin, mutta minun oikealla tai vasemmalla puolellani istuminen ei ole minun luvattavissani. Ne paikat on varattu niille, joille Isäni on ne tarkoittanut.”

Kun muut kymmenen oppilasta kuulivat tästä, he suuttuivat veljeksille. Silloin Jeesus käski heidät puheilleen ja sanoi: ”Tehän tiedätte, että hallitsijat pitävät kansoja alamaisinaan ja että suurmiehet alistavat kansat valtaansa. Teidän keskuudessanne näin ei kuitenkaan saa olla. Jos joku teistä tahtoo tulla suureksi, hänen on oltava toisten palvelija. Jos joku teistä haluaa olla ensimmäinen, hänen on oltava toisten orja. Eihän Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi vaan palvelemaan ja maksamaan hengellään kaikkien lunnaat.” (Matt. 20: 17–28)

  • Minkälaisen tulevaisuuden haluaisin itselleni? Mitä elementtejä tulevaisuuden suunnitelmaani tai haaveeseeni kuuluu? Ajattelenko ylipäätään, että minulla on tulevaisuus? Esitän toiveeni ja ajatukseni Jeesukselle. Miten hän suhtautuu niihin?
  • Mitä minussa herää kuullessani Jeesuksen kuvauksen elämänsä tulevista vaiheista?
  • Minkälaisen aseman haluaisin Jeesuksen seuraajien joukossa? Minkälainen se on nyt?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus, vahvista minussa intoa ja iloa palvella muita ja osoita, mitä se minun kohdallani merkitsee.

Raamatunteksti(t)

Jeesus puhuu vielä kerran kuolemastaan

17Kun he sitten nousivat Jerusalemiin vievää tietä, Jeesus otti kaksitoista opetuslastaan erilleen ja puhui kulkiessaan heille: 18»Me menemme nyt Jerusalemiin, ja Ihmisen Poika annetaan ylipappien ja lainopettajien käsiin. He tuomitsevat hänet kuolemaan 19ja luovuttavat hänet pakanoille pilkattavaksi, ruoskittavaksi ja ristiinnaulittavaksi. Mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista.»

Jeesus ja Sebedeuksen pojat

20Jonkin ajan kuluttua tuli Sebedeuksen poikien äiti yhdessä poikiensa kanssa hänen luokseen ja polvistui anovasti hänen eteensä. 21»Mitä haluat?» Jeesus kysyi. Nainen sanoi hänelle: »Lupaathan, että nämä kaksi poikaani saavat valtakunnassasi istua vierelläsi, toinen oikealla ja toinen vasemmalla puolella.» 22Jeesus vastasi: »Te ette tiedä mitä pyydätte. Onko teistä juomaan sitä maljaa, joka minun on juotava?» »On», he vastasivat. 23Silloin hän sanoi heille: »Minun maljani te vielä juottekin, mutta minä en määrää siitä, kuka istuu oikealla ja kuka vasemmalla puolellani. Ne paikat ovat niiden, joille Isäni on ne tarkoittanut.»

24Kun muut kymmenen kuulivat tästä, he suuttuivat veljeksille. 25Mutta Jeesus kutsui heidät luokseen ja sanoi: »Te tiedätte, että hallitsijat ovat kansojensa herroja ja maan mahtavat pitävät kansoja valtansa alla. 26Niin ei saa olla teidän keskuudessanne. Joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija, 27ja joka tahtoo tulla teidän joukossanne ensimmäiseksi, se olkoon toisten orja. 28Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta.»

Matteus 20:17-28KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.7
Seuraa meitä