Suomen Pipliaseura

28.8.2024 Keskiviikko

Kuuntele Tässä olen harjoitus 28.8.2024

TÄSSÄ

Tulen sellaisena kuin olen eteesi. Auta minua rehellisyyteen itseni suhteen!

. . .

Luotan Jeesus, ettet käännä katsettasi missään kohden inhoten pois.

SANA

Voi teitä, oppineet ja fariseukset! Te teeskentelijät olette kuin hauta, joka on kyllä ulkoa siistiksi laitettu mutta sisältä täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa. Tekin näytätte ihmisille oikeamielisen ulkokuoren, mutta sisällänne on pelkkää teeskentelyä ja vääryyttä.

Voi teitä, oppineet ja fariseukset! Te teeskentelijät rakennatte profeetoille hautoja ja koristelette oikeamielisten muistomerkkejä. Te sanotte: ’Jos olisimme eläneet esi-isiemme päivinä, emme olisi heidän kanssaan vuodattaneet profeettojen verta.’ Näin te myönnätte olevanne profeetantappajien jälkeläisiä! Olkaa siis esi-isienne mittaisia! (Matt. 23: 27–32)

  • Seuraan Jeesuksen vertauskuvaa haudasta ja lähden jos mahdollista, kävelylle hautausmaalle tai luon kuvan siitä mielessäni. Mitä viriää sisälläni, kun olen hyvin hoidetulla hautausmaalla ja ajattelen Jeesuksen sanoja? Mikä erityisesti puhuttelee minua?
  • Millainen ulkokuori minulla on? Vastaako se mitenkään sisäisyyttäni? Mitä rukoilen havaintoni seurauksena?
  • Kenen mittainen minä haluaisin olla?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Seuraava Augustinuksen rukous tuntuu lohduttavalta myös omalla kohdallani. ”Sinä olet nähnyt kuolleisiin syvyyksiini saakka ja kädelläsi puhdistanut sydämeni sen turmeluksen pohjasakkoja myöten.” (Augustinus, Maailman kauneimmat rukoukset, suom. Anna-Maija Raittila. WSOY 1996)

Raamatunteksti(t)

27»Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te olette kuin kalkilla valkaistut haudat. Ulkopuolelta ne kyllä ovat kauniita mutta sisältä täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa. 28Samalla tavoin tekin olette hurskaita ulkonaisesti, ihmisten silmissä, mutta sisältä täynnä teeskentelyä ja vääryyttä.

29»Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te rakennatte profeettojen haudoille muistomerkkejä, te koristelette vanhurskaiden hautakiviä 30ja sanotte: ’Jos me olisimme eläneet isiemme aikana, emme olisi heidän kanssaan tahranneet käsiämme profeettojen vereen.’ 31Näin te kuitenkin itse tunnustatte olevanne niiden jälkeläisiä, jotka murhasivat profeetat. 32Jatkakaa toki isienne tapaan, kunnes mitta on täysi!

Matteus 23:27-32KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä