Suomen Pipliaseura

27.8.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 27.8.2024

TÄSSÄ

”Etsikää te ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen oikeamielisyyttään…” (Matt. 6: 33)

. . .

Etsin tärkeintä, ydintä. Pelkään, että kadotan itseni kehälliseen, epämääräiseen. Herra, auta!


SANA

Voi teitä, oppineet ja fariseukset! Te teeskentelijät annatte kyllä Jumalalle kymmenesosan mintusta, tillistä ja kuminasta. Ette kuitenkaan välitä siitä, mikä laissa on tärkeintä: oikeudesta, myötätunnosta ja uskollisuudesta. Niihin teidän pitäisi keskittyä, noita muitakaan toki unohtamatta. Te sokeat oppaat! Siivilöitte hyttysen pois juomavedestänne, mutta juodessanne nielaisette kamelin! Voi teitä, oppineet ja fariseukset! Te teeskentelijät puhdistatte kyllä maljanne ja lautasenne ulkopuolelta. Sisältä ne ovat kuitenkin täynnä riistoa ja hillittömyyttä. Sinä sokea fariseus! Puhdista ensin maljan sisäpuoli, niin ulkopuolikin puhdistuu. (Matt. 23: 23–26)

  • Jumalan tahto on ilmaistu lain keskeisessä sisällössä. Kuulostelen omaa tahtoani suhteessa tähän Jumalan tahtoon. Mitä havaitsen? Mitä rukoilen?
  • Tunnustelen omaa mieleni maljaa ja sitä, mikä ei näy ulospäin, kenties salaisia syntejäni. Voisinko tunnustaa ne ja pyytää puhdistusta?
  • Olisiko minun mahdollista antaa kymmenesosa jostain Jumalalle? Jos ajatus tuntuu mahdottomalta, niin puhun siitä hänen kanssaan.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Myötätunnon Jumala, anna lepo päivän kuormiin. Oikeuden Jumala, ohjaa tänään toimiani. Uskollisuuden Jumala, ole lupauksesi mukaan nyt ja aina turvanani.

Raamatunteksti(t)

23»Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te maksatte kymmenykset jopa mintusta, tillistä ja kuminasta, mutta laiminlyötte sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeudenmukaisuuden, laupeuden ja uskollisuuden. Näitä teidän pitäisi noudattaa, noita muitakaan unohtamatta. 24Te sokeat oppaat! Hyttysen te siivilöitte, mutta nielaisette kamelin!

25»Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te puhdistatte maljanne ja vatinne ulkopuolelta, mutta mitä niissä on sisällä: riistoa ja hillittömyyttä! 26Sinä sokea fariseus, puhdista malja ensin sisältä, muuten sitä ei saada ulkopuoleltakaan puhtaaksi!

Matteus 23:23-26KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä