Suomen Pipliaseura

29.6.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 29.6.2024

TÄSSÄ

Jumala, yhteyksieni verkostoissa jotkin yhteydet ovat vaikeampia kuin toiset, jotkut jopa katkenneet. Tunnen murhetta siitä.

. . .

Rukoilen kykyä hyväksyä ja antaa anteeksi. Auta minua siinä.


SANA

Sitten Johannes Kastajan oppilaat tulivat kysymään Jeesukselta: ”Miksi sinun oppilaasi eivät paastoa, vaikka se on tärkeää meille ja fariseuksille?” ”Eiväthän häävieraat voi surra silloin, kun sulhanen on vielä heidän kanssaan”, Jeesus vastasi. ”Tulee vielä sekin aika, kun sulhanen on poissa. Silloin he paastoavat niin kuin muutkin. Ei kukaan paikkaa vanhaa vaatetta kankaalla, joka ei ole vielä kutistunut. Kutistuessaan paikkakangas repisi vaatteeseen uuden, entistä pahemman reiän. Eikä uutta viiniä lasketa vanhoihin säilytyspusseihin, koska vanhat pussit eivät kestä sen käymistä. Nahka repeää, ja viini valuu hukkaan. Uusi viini lasketaan uusiin pusseihin, ja molemmat säilyvät.” (Matt. 9: 14–17)

  • Elämässä tulee eteen uusia asioita, ihmissuhteita, tehtäviä, tapahtumia. Uuden edessä puntaroin, mitä jätän taakse. Mistä minun on luovuttava, ottaakseni vastaan uuden?
  • Millaisia repeämiä elämä on minuun jättänyt? Mitä nuo repeämät ovat minulle merkinneet? Miten Jumala on pitänyt minusta huolta repeämistä huolimatta? Tai juuri niiden takia?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki. (Ps. 51: 12)

Raamatunteksti(t)

Häävieraat eivät paastoa

14Sitten Johanneksen opetuslapset tulivat Jeesuksen luo. He sanoivat: »Meille ja fariseuksille paastoaminen on tärkeää. Miksi sinun opetuslapsesi eivät paastoa?» 15Jeesus vastasi heille: »Eivät kai häävieraat voi surra silloin, kun sulhanen vielä on heidän kanssaan! Vielä tulee sekin aika, jolloin sulhanen on poissa, ja silloin he paastoavat. 16Ei kukaan ota kutistamattomasta kankaasta paikkaa vanhaan viittaan. Viitta repeää sellaisen paikan vierestä, ja reikä on entistä pahempi. 17Eikä uutta viiniä lasketa vanhoihin leileihin. Silloinhan nahka halkeaa, viini valuu maahan ja leilit ovat pilalla. Ei, uusi viini lasketaan uusiin leileihin. Silloin molemmat säilyvät.»

Matteus 9:14-17KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä