Suomen Pipliaseura

30.6.2024 Apostolien päivä

Kuuntele Tässä olen harjoitus 30.6.2024

TÄSSÄ

Koetan löytää itseni tästä.

. . .

Kutsu minut seuraasi Jeesus!


SANA

Sitten Jeesus nousi vuorelle ja kutsui luokseen ne, jotka hän oli valinnut. Kaikki kutsutut tulivat, ja heitä oli yhteensä kaksitoista. Jeesus nimesi heidät apostoleiksi eli valtuutetuiksi. Heidän piti olla hänen kanssaan, ja hän lähettäisi heidät julistamaan ilosanomaa ihmisille. Lisäksi hän valtuutti heidät karkottamaan demoneja. Jeesus kutsui nämä kaksitoista, ja Simonille hän antoi nimen Pietari. Hän kutsui myös Sebedeuksen pojat Jaakobin ja Johanneksen. Heille hän antoi nimen Boanerges eli Ukkosenjyrinän pojat. Lisäksi joukkoon kuuluivat Andreas, Filippus, Bartolomeus, Matteus, Tuomas, Jaakob Alfeuksenpoika, Taddeus, Simon Kananeus ja Juudas Iskariot – se, joka ilmiantoi Jeesuksen. (Mark. 3: 13–19)

  • Minut on kutsuttu nyt olemaan Jeesuksen kanssa. Millä tavoin kuljen vuorenrinnettä ylös hänen luokseen? Haluanko mennä? Haraako jokin vastaan? Miltä Jeesus näyttää, kun lähestyn häntä?
  • Ylhäällä vuorella hän antaa minulle tehtävän, millaisen? Nimeni lisätään valtuutettujen joukkoon. Mitä minussa herää? Saanko kenties jonkin lisänimen?
  • Rinnallani on Juudas, Jeesuksen ilmiantaja. Katson tarkasti, miten Jeesus häneen suhtautuu. Millainen heidän kohtaamisensa on? Hänetkin on valittu, kuten minutkin. Hämmästelen tällaista valintaa. Mitä Jeesus hämmästelyyni vastaa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Hän on pelastanut meidät ja esittänyt meille pyhän kutsun. Hän ei kutsunut meitä tekojemme vuoksi vaan oman armollisen suunnitelmansa mukaisesti.” (2. Tim. 1: 9)

Raamatunteksti(t)

Kaksitoista apostolia

13Sitten Jeesus nousi vuorelle. Hän käski luokseen ne, jotka hän oli valinnut, ja he lähtivät hänen mukaansa. 14Nämä kaksitoista Jeesus kutsui olemaan kanssaan lähettääkseen heidät saarnaamaan ja 15valtuuttaakseen heidät karkottamaan saastaisia henkiä: 16Simon, jolle hän antoi nimen Pietari, 17Jaakob Sebedeuksen poika ja tämän veli Johannes, joille hän antoi nimen Boanerges – se merkitsee: ukkosenjylinän pojat – 18sekä Andreas, Filippus ja Bartolomeus, Matteus, Tuomas ja Jaakob Alfeuksen poika, Taddeus, Simon Kananeus 19ja Juudas Iskariot, sama joka kavalsi hänet.

Markus 3:13-19KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä