Suomen Pipliaseura

3.3.2024 3. paastonajan sunnuntai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 3.3.2024

TÄSSÄ

Minussa on pahaa, epäsopua, itsekkyyttä. Silti uskallan tulla luoksesi. Sinä otat vastaan ja annat anteeksi. Sinun luonasi asuu armo.

. . .

Sinun luonasi, Jumala, löydän turvan pahaa vastaan.


SANA

Voiko joku teistä osoittaa minun tehneen syntiä? Jos puhun totta, miksi ette usko minua? Jumalasta syntynyt kuulee, mitä Jumala puhuu. Te ette kuule, koska ette ole lähtöisin Jumalasta.” Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: ”Etkös sinä ole samarialainen, ja sinussa on vielä demonikin.” Jeesus vastasi heille: ”Ei minussa ole demonia. Minä kunnioitan Isääni, mutta te häpäisette minua. Enpä minä itselleni kunniaa etsikään, mutta on eräs toinen, joka etsii ja tuomitsee. Minä vakuutan teille: se, joka noudattaa minun sanaani, ei koskaan näe kuolemaa.”

Tähän juutalaiset sanoivat: ”No nyt on aivan selvää, että sinussa on demoni. Abraham ja profeetatkin kuolivat, mutta sinä väität, että sinun seuraajasi eivät kuole koskaan. Et kai sinä ole mahtavampi kuin isämme Abraham ja profeetat, joiden täytyi kuolla? Kuka sinä oikein kuvittelet olevasi?” Jeesus vastasi: ”Minulle ei ole kunniaksi, jos yritän itse loistaa. Minut kirkastaa Isäni, jota te kutsutte meidän Jumalaksemme. Silti ette ole oppineet tuntemaan häntä. Minä sen sijaan tunnen hänet. Jos väittäisin, etten tunne, olisin samanlainen valehtelija kuin te. Minä tunnen hänet ja noudatan hänen sanaansa. Isämme Abraham iloitsi siitä, että saisi nähdä minun päiväni. Hän näki sen ja oli onnellinen.” (Joh. 8: 46–59)

  • Jeesuksessa ei ollut syntiä, sillä hän oli lähtöisin Jumalasta. Hän kuuli, mitä Jumala puhui. Kuulenko minä Jumalan puheen omassa sisimmässäni? Miten ja mitä hän on minulle puhunut? Mitä hän nyt minulle sanoo?
  • Jeesus muutti suhteemme kuolemaan. Mitä ajattelen kuolemasta? Pelkäänkö vai luotanko Jumalaan? Mitkä Jeesuksen sanat tuovat minulle turvan kuoleman edessä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Se, joka luottaa minuun, saa elää, vaikka kuoleekin.” (Joh. 11: 26)

Raamatunteksti(t)

46Kuka teistä voi osoittaa, että minä olen tehnyt syntiä? Ja jos puhun totta, miksi ette usko minua? 47Se, joka on lähtöisin Jumalasta, kuulee mitä Jumala puhuu. Te ette kuule, koska ette ole lähtöisin Jumalasta.»

Jeesus ja Abraham

48Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: »Sinä olet samarialainen, ja sinussa on paha henki. Eikö asia olekin niin?» 49Jeesus vastasi: »Ei minussa ole pahaa henkeä. Minä kunnioitan Isääni, mutta te häpäisette minua. 50Itse en kysy kunniaani, mutta on toinen, joka kysyy ja tuomitsee. 51Totisesti, totisesti: joka pitää kiinni minun sanastani, ei milloinkaan näe kuolemaa.»

52Juutalaiset sanoivat hänelle: »Nyt asia on selvä: sinussa on paha henki. Abraham on kuollut, samoin profeetat, mutta sinä sanot: ’Joka pitää kiinni minun sanastani, ei milloinkaan kohtaa kuolemaa.’ 53Sinäkö muka olet suurempi kuin isämme Abraham? Hän on kuollut, ja niin ovat kuolleet myös profeetat. Mikä sinä luulet olevasi?»

54Jeesus vastasi: »Jos minä itse kirkastan kunniaani, se kunnia ei ole minkään arvoinen. Mutta minun kunniani kirkastaa Isä, hän, jota te sanotte omaksi Jumalaksenne. 55Te ette ole oppineet tuntemaan häntä, mutta minä tunnen hänet. Jos sanoisin, etten tunne, olisin valehtelija niin kuin te. Mutta minä tunnen hänet ja pidän kiinni hänen sanastaan. 56Teidän isänne Abraham iloitsi siitä, että saisi nähdä minun päiväni. Hän näki sen ja riemuitsi.»

57Juutalaiset sanoivat hänelle: »Et ole edes viidenkymmenen ja olet muka nähnyt Abrahamin!» 58Jeesus vastasi: »Totisesti, totisesti: jo ennen kuin Abraham syntyi – minä olin.» 59Silloin he alkoivat poimia kiviä heittääkseen niillä häntä, mutta Jeesus poistui heidän näkyvistään ja lähti temppelistä.

Johannes 8:46-59KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä